Olimpija ostaja v igri za dvojno krono

Foto: NK Celje Edini gol na tekmi je zabil Aris Zarifović (desno).
Foto: NK Celje Edini gol na tekmi je zabil Aris Zarifović (desno).
Odigrana je bila povratna tekma prvega polfinalnega para slovenskega nogometnega pokala.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Olimpije so prvi polfinalisti Pokala Slovenije za sezono 2017/18. Ljubljančani so na povratni polfinalni tekmi premagali Celjane (0:1) Olimpija je dobila tudi prvo tekmo, in sicer z 2:1. Edini strelec na tekmi je bil Aris Zarifović v 42. minuti.

Povratni dvoboj Celjanov, ki so se v polfinale uvrstili prek Nafte 1903, Drave in Mure, in Ljubljančanov, ki so do polfinala izločili Radomlje in Maribor, je obetal enakovreden obračun. Do tega je tudi prišlo, pa čeprav so Ljubljančani imeli bolj ali manj celo tekmo nekako pod nadzorom. Celjani so tako ostali brez svojega desetega pokalnega finala, na drugi strani pa se bodo Ljubljančani 30. maja v Stožicah v letošnjem finalu merili z boljšim iz dvoboja med Gorico in Aluminijem. Povratna tekma tega obračuna bo v četrtek ob 17.15 v Kidričevem, kjer bodo domači skušali oplemenititi zmago s Primorske z 2:1.

Polfinale pokala Odlični Ganec potopil Novogoričane

Ekipi v prvem polčasu sta bili približno enakovredni, oboji so se na trenutke več zadržali pred tekmečevim kazenskim prostorom, a do prave priložnosti - praktično niti do strela - niso prišli. Nato pa je v 42. minuti sledil kot, po katerem je z glavo zadel Aris Zarifović in Olimpiji priigral lepo prednost za preboj v finale. V 45. minuti je Ricardo Alves izvedel še prosti strel z desne strani, toda Matjaž Rozman ni imel veliko dela.

V drugem polčasu so bili uvodoma nevarnejši Ljubljančani, ki so zagrozili v 55. minuti, ko je strel Leona Benka s 15 metrov obranil Rozman, dve minuti zatem pa je z roba kazenskega prostora le za malce zgrešil Dario Čanađija. Na drugi strani so bili Celjani nevarni v 59. minuti, ko je po kotu z desne strani z glavo streljal Elvedin Džinić, a previsoko. V 82. minuti je od daleč poskusil Amadej Brecl, toda Aljaž Ivačič je bil na mestu.

Sedem minut pozneje so imeli Celjani še dve priložnosti, lepšo je zapravil Lovro Cvek s strelom z glavo iz bližine. Na drugi strani je po protinapadu streljal Abass Issah, izkazal pa se je Rozman, tako kot tudi po poskusu Roka Kronavetra z desne strani malce zatem.

Prva liga TS Maribor s petardo čez Triglav

Pokal Slovenije, polfinale (povratni tekmi):

Celje - OLIMPIJA LJUBLJANA 0:1 (0:1)  /1:2/
Zarifović 42.

Četrtek:
Aluminij Kidričevo - Gorica  /2:1/

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v finale

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.