Šport > Nogomet
122 ogledov

Odlični Ganec potopil Novogoričane

Aluminij
Na sporedu je bila prva tekma polfinala slovenskega pokala.

Nogometaši Gorice so na prvi tekmi polfinala pokala Slovenije izgubili proti Aluminiju iz Kidričevega z 1:2 (0:0). Za goste je oba zadetka dosegel Ibrahim Arafat Mensah, za domače pa je bil uspešen Leon Marinič. V sredo bosta prvo polfinalno tekmo odigrala še Olimpija in Celje, obračun se bo začel ob 18. uri.

V prvem polčasu so bili nekoliko konkretnejši domači, ki so zagrozili predvsem prek Bedeja Osujija v deveti minuti in Mirana Burgića v 15. minuti. Obakrat je bil na mestu Luka Janžekovič.

Na začetku drugega dela pa je udaril ganski napadalec Mensah, ki je v odlični formi, na zadnji prvenstvi tekmi je poslal tri žoge v mrežo kranjskega Triglava. Tokrat je najprej v 53. minuti po podaji z desne strani skočil v domačem kazenskem prostoru in z glavo poslal žogo tik pod prečko, 11 minut kasneje pa je do strela prišel zunaj šestnajsterca, okroglo usnje pa je ob posredovanju domače obrambe spremenilo smer in ukanilo vratarja Grego Sorčana. 

Za nekoliko lažjo nalogo Novogoričanov na povratnem dvoboju, Primorci bodo potrebovali zmago in vsaj dva zadetka, je nato poskrbel Marinič, ki je prodrl v kazenski prostor gostov in z močnim strelom poskrbel za končni rezultat dvoboja. Tri minute zatem je Marko Nunić na drugi strani zadel prečko, nato pa je Mensah izgubil še dvoboj ena na ena s Sorčanom.

Zatem so bili nevarnejši domači. V 89. minuti so zahtevali enajstmetrovko po igranju z roko enega od igralcev Aluminija, že v sodniškem dodatku pa je najprej streljal Osuji, zatem pa je prazna vrata zgrešil Rok Grudina.

Polfinale pokala, prva tekma:

Gorica : Aluminij  1:2 (0:0)
Marinič 69.; Mensah 53., 64.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice