Olimpija skozi šivankino uho

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Košarkarji Union Olimpije so novo sezono evropskega pokala začeli z zmago. V dvorani Stožice so premagali italijanski Trento z 98:97 (22:26, 48:52, 73:71).
Oglej si celoten članek

Za Ljubljančane je to tretja zaporedna zmaga v zadnjih šestih dneh. Pred tem so zabeležili dve v ligi Aba; v gosteh proti Ciboni in doma s 30 točkami razlike proti Krki.

Union Olimpija v evropskem pokalu nastopa v skupini A skupaj s španskim Bilbaom, nemškima Oldenburgom in Bonnom ter francoskim Nanterrom, ki bo njihov naslednji tekmec prihodnjo torek v gosteh. Cilj Ljubljančanov je uvrstitev v drugi del tekmovanja, za bodo morali osvojiti eno od prvih štirih mest v skupini.

Z zmago proti Italijanom, ki so bili na stavnicah favoriti za zmago, saj so odlično začeli domače prvenstvo in tudi v pripravah pokazali odlične predstave, so zeleno-beli naredili prvi korak k cilju. Trento so premagali tudi po zaslugi boginje Fortune, saj so imeli gostje zadnji napad za zmago, vendar ga niso pretvorili v koš.

Pred tem je bila tekma večji del izenačena; Italijani so v prvem polčasu vodili z 42:34, zmaji pa so imeli v 35. minuti 88:78. Deset točk naskoka so imeli tudi manj kot tri minute pred koncem, vendar so nato 'padli v črno luknjo', tako da jih je Trento v manj kot minuti ujel na 91:91. V zaključku bi napetost lahko preprečil najboljši strelec pri Unionu Olimpiji Zach Wright, vendar je 12 sekund pred zaključkom zgrešil dva prosta meta. Italijani so tako krenili v zadnji napad, Filippo Baldi Rossi pa je v zadnji sekundi poskusil s polrazdalje, a bil pri tem premalo natančen.

Pri Unionu Olimpiji, ki je imela kar 64-odstotni met za tri točke (14:22), je Zach Wright dosegel 18 točk (6 podaj, 4 skoke), Sava Lešič je zbral 17 točk (5 podaj, 4 skoke, indeks 26), več kot deset točk pa so zabeležili še Miha Lapornik (16, trojke 4:7), Ronalds Zakis (14) in Saša Zagorac (13, trojke 3:4).

EuroCup, 1. krog:

Skupina A

Union Olimpija : Trento 98:97 (73:71, 48:52, 22:26)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.