Šport > Košarka
65 ogledov

Olimpija skozi šivankino uho

košarka Olimpija Saša Despot
Košarkarji Union Olimpije so novo sezono evropskega pokala začeli z zmago. V dvorani Stožice so premagali italijanski Trento z 98:97 (22:26, 48:52, 73:71).

Za Ljubljančane je to tretja zaporedna zmaga v zadnjih šestih dneh. Pred tem so zabeležili dve v ligi Aba; v gosteh proti Ciboni in doma s 30 točkami razlike proti Krki.

Union Olimpija v evropskem pokalu nastopa v skupini A skupaj s španskim Bilbaom, nemškima Oldenburgom in Bonnom ter francoskim Nanterrom, ki bo njihov naslednji tekmec prihodnjo torek v gosteh. Cilj Ljubljančanov je uvrstitev v drugi del tekmovanja, za bodo morali osvojiti eno od prvih štirih mest v skupini.

Z zmago proti Italijanom, ki so bili na stavnicah favoriti za zmago, saj so odlično začeli domače prvenstvo in tudi v pripravah pokazali odlične predstave, so zeleno-beli naredili prvi korak k cilju. Trento so premagali tudi po zaslugi boginje Fortune, saj so imeli gostje zadnji napad za zmago, vendar ga niso pretvorili v koš.

Pred tem je bila tekma večji del izenačena; Italijani so v prvem polčasu vodili z 42:34, zmaji pa so imeli v 35. minuti 88:78. Deset točk naskoka so imeli tudi manj kot tri minute pred koncem, vendar so nato 'padli v črno luknjo', tako da jih je Trento v manj kot minuti ujel na 91:91. V zaključku bi napetost lahko preprečil najboljši strelec pri Unionu Olimpiji Zach Wright, vendar je 12 sekund pred zaključkom zgrešil dva prosta meta. Italijani so tako krenili v zadnji napad, Filippo Baldi Rossi pa je v zadnji sekundi poskusil s polrazdalje, a bil pri tem premalo natančen.

Pri Unionu Olimpiji, ki je imela kar 64-odstotni met za tri točke (14:22), je Zach Wright dosegel 18 točk (6 podaj, 4 skoke), Sava Lešič je zbral 17 točk (5 podaj, 4 skoke, indeks 26), več kot deset točk pa so zabeležili še Miha Lapornik (16, trojke 4:7), Ronalds Zakis (14) in Saša Zagorac (13, trojke 3:4).

EuroCup, 1. krog:

Skupina A

Union Olimpija : Trento 98:97 (73:71, 48:52, 22:26)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.