Olimpija z igralcem manj na koncu klonila

Foto: Profimedia Asmir Suljić
Ljubljanski nogometaši so večji del tekme igrali z igralcem manj in na koncu izgubili z 0:1.
Oglej si celoten članek

Olimpija je na povratnem dvoboiju drugega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo gostila turški Yeni Malatyaspor. Prva tekma na vzhodu Turčije se je končala z izidom 2:2, četi Safeta Hadžića pa je tako za napredovanje zadoščal že remi, če bi obe ekipi dosegli manj kot dva zadetka.

V prvih 15 minutah dvoboja v Stožicah ni bilo izrazitejših priložnosti, strel preko gola je v 14, minuti sprožil le Issam Cheabake. Domače je nekoliko sicer presekala poškodba Asmirja Suljića, ki ga je že v 16. minuti moral zamenjati Luka Menalo. Turki so v naslednjih minutah prihajali do obetavnih položajev, a v zaključkih akcij niso prihajali do strelov. Na drugi strani je nekoliko izven kazenskega prostora do strela z levico prišel Ante Vukušić, meril v dolgi kot, a gostujoči vratar ni imel pretirano težkega dela.

Tudi Nejcu Vidmarju ni bilo treba resneje posredovati, v 38. minuti pa so se napovedale težave za Olimpijo, ko je Endri Čekiči prejel drugi rumeni karton in moral predčasno pod prho. Že v naslednji minuti je domačo mrežo po podaji s prostega strela zatresel Robin Yalcin, a je glavni sodnik ocenil, da je pred strelom z glavo storil prekršek.

Turki so v drugem polčasu pritiskali, izjemno priložnost pa so pripravili v 58. minuti, ko je domači obrambi pobegnil Thievy Guivane Bifouma Koulossa. Ta je prišel do strela na osmih metrih, nekoliko z desne strani napada meril v bližnji kot, a se je je okroglo usnje na srečo Ljubljančanov od vratnice odbilo v polje.

Nato pa je imel Vukušić v 66. minuti na glavi žogo za napredovanje. Z desne strani je natančno pred gol podal Menalo, hrvaški napadalec pa je prišel do strela, a se je vratar Ceddy Farnolle Fabien izkazal z izjemno parado. Če bi Olimpija povedla, bi morali Turki za skupno zmago zabiti dva zadetka. V 70. minuti so bili gostitelji nevarni tudi po dveh podajah iz kota, domači so ob prvi zahtevali tudi igranje z roko enega izmed gostov.

Sedem minut kasneje pa je Turke v vodstvo popeljal Adis Jahović. Tudi tokrat je prišla podaja z desne strani, napadalec pa je v petercu preskočil domačo obrambo in zadel za 0:1, nato pa s prstom na ustih slavil zadetek. V 86. minuti je Vukušić prišel do strela s težkega položaja, a je bil ob bližnji vratnici znova na pravem mestu turški vratar.

Sodnik je predvsem zaradi zavlačevanja Turkov v zadnjih minutah kar za 7 minut podaljšal dvoboj. Olimpija je skušala izenačiti, zanemarila obrambo, Turki pa so imeli dve izjemni priložnosti za še višjo zmago. Najprej je v napad ob kotu odšel tudi Vidmar, a moral nato v sprintu nazaj v svoj gol, gostje pa so s strelom od daleč zgrešili prazen gol. Nato je še sam pred golom ostal Jahović, vendar povsem neoviran s sedmih metrov žogo poslal visoko preko prečke. 

Zamujene priložnosti se Turkom niso maščevale.

Evropska liga, 2. krog kvalifikacij:

Olimpija : Yeni Malatyaspor  0:1 (0:0)   /2:2/
Jahović 77.

Malmö : Domžale  3:2 (2:2)   /2:2/
Lewicki 21, Rosenberg 32., Bengtsson 83.; Nicholson 12., Šoštarič Karić 45. +1

/.../ - izida prvih tekem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.