Šport > Nogomet
380 ogledov

Olimpija z igralcem manj na koncu klonila

Asmir Suljić Profimedia
Ljubljanski nogometaši so večji del tekme igrali z igralcem manj in na koncu izgubili z 0:1.

Olimpija je na povratnem dvoboiju drugega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo gostila turški Yeni Malatyaspor. Prva tekma na vzhodu Turčije se je končala z izidom 2:2, četi Safeta Hadžića pa je tako za napredovanje zadoščal že remi, če bi obe ekipi dosegli manj kot dva zadetka.

V prvih 15 minutah dvoboja v Stožicah ni bilo izrazitejših priložnosti, strel preko gola je v 14, minuti sprožil le Issam Cheabake. Domače je nekoliko sicer presekala poškodba Asmirja Suljića, ki ga je že v 16. minuti moral zamenjati Luka Menalo. Turki so v naslednjih minutah prihajali do obetavnih položajev, a v zaključkih akcij niso prihajali do strelov. Na drugi strani je nekoliko izven kazenskega prostora do strela z levico prišel Ante Vukušić, meril v dolgi kot, a gostujoči vratar ni imel pretirano težkega dela.

Tudi Nejcu Vidmarju ni bilo treba resneje posredovati, v 38. minuti pa so se napovedale težave za Olimpijo, ko je Endri Čekiči prejel drugi rumeni karton in moral predčasno pod prho. Že v naslednji minuti je domačo mrežo po podaji s prostega strela zatresel Robin Yalcin, a je glavni sodnik ocenil, da je pred strelom z glavo storil prekršek.

Turki so v drugem polčasu pritiskali, izjemno priložnost pa so pripravili v 58. minuti, ko je domači obrambi pobegnil Thievy Guivane Bifouma Koulossa. Ta je prišel do strela na osmih metrih, nekoliko z desne strani napada meril v bližnji kot, a se je je okroglo usnje na srečo Ljubljančanov od vratnice odbilo v polje.

Nato pa je imel Vukušić v 66. minuti na glavi žogo za napredovanje. Z desne strani je natančno pred gol podal Menalo, hrvaški napadalec pa je prišel do strela, a se je vratar Ceddy Farnolle Fabien izkazal z izjemno parado. Če bi Olimpija povedla, bi morali Turki za skupno zmago zabiti dva zadetka. V 70. minuti so bili gostitelji nevarni tudi po dveh podajah iz kota, domači so ob prvi zahtevali tudi igranje z roko enega izmed gostov.

Sedem minut kasneje pa je Turke v vodstvo popeljal Adis Jahović. Tudi tokrat je prišla podaja z desne strani, napadalec pa je v petercu preskočil domačo obrambo in zadel za 0:1, nato pa s prstom na ustih slavil zadetek. V 86. minuti je Vukušić prišel do strela s težkega položaja, a je bil ob bližnji vratnici znova na pravem mestu turški vratar.

Sodnik je predvsem zaradi zavlačevanja Turkov v zadnjih minutah kar za 7 minut podaljšal dvoboj. Olimpija je skušala izenačiti, zanemarila obrambo, Turki pa so imeli dve izjemni priložnosti za še višjo zmago. Najprej je v napad ob kotu odšel tudi Vidmar, a moral nato v sprintu nazaj v svoj gol, gostje pa so s strelom od daleč zgrešili prazen gol. Nato je še sam pred golom ostal Jahović, vendar povsem neoviran s sedmih metrov žogo poslal visoko preko prečke. 

Zamujene priložnosti se Turkom niso maščevale.

Evropska liga, 2. krog kvalifikacij:

Olimpija : Yeni Malatyaspor  0:1 (0:0)   /2:2/
Jahović 77.

Malmö : Domžale  3:2 (2:2)   /2:2/
Lewicki 21, Rosenberg 32., Bengtsson 83.; Nicholson 12., Šoštarič Karić 45. +1

/.../ - izida prvih tekem

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice