Šport > Nogomet
337 ogledov

Domžalčani dvakrat vodili proti favoritom

nogomet Domžale-Balzen Saša Despot
Domžalčani se bodo na Švedsko odpravili z izidom 2:2.

Domžalski nogometaši so po izločitvi malteškega Balzana tako odigrali prvi del dvoboja z Malmöjem, ki je v 1. krogu kar z 11:0 izločil Ballymeno United. Gostitelji so pokazali, da se lahko kosajo z vodilno ekipo švedskega prvenstva (imeli so tudi dvakrat več strelov), a je ta vseeno prišla do dragocenih zadetkov v gosteh, kar jo postavlja v vlogo favorita pred povratnim obračunom. Zmagovalec dvoboja bo v 3. krogu igral z boljšim iz obračuna med nizozemskim Utrechtom in Zrinjskim iz Bosne in Hercegovine. Prva tekma se je končala 1:1.

Domžalčani so bili že v prvem polčasu malce konkretnejši kot tekmec s severa Evrope. V 12. minuti je prvič neuspešno poskusil Shamar Nicholson, v 17. minuti Adam Gnezda Čerin ni premagal vratarja gostov v boju ena na ena, isti igralec pa je bil nenatančen z volejem z dobrih 20 metrov v 24. minuti.

A domači so vseeno povedli v 37. minuti pa tudi povedli. Švedski branilci so tik pred Gnezdo Čerinom, ki je stekel za žogo po Nicholsonovi podaji z glavo, okroglo usnje odbili v kot. Sledil je predložek Senijada Ibričića pred vrata, kjer je bil najvišji jamajški reprezentant za 1:0.

Domače vodstvo ni trajalo dolgo, Švedi so izenačili na podoben način. Tokrat je bil po kotu s strelom z glavo natančen Rasmus Bengtsson.

Tako kot se je končal prvi polčas, se je začel drugi. Že v 48. minuti je po lepi akciji domačih in dvojni podaji z Nicholsonom pred švedskega vratarja sam prišel Gnezda Čerin in zadel za novo vodstvo gostiteljev, le štiri minute kasneje pa so gostje znova izenačili preko Marcusa Antonssona. Oscar Lewicki je z desne poslal nizek predložek na prvo vratnico, kjer je okroglo usnje pričakal napadalec Malmöja in ga še drugič spravil za hrbet Grege Sorčana.

Vmes je še enkrat nevarno, a malo previsoko, z 18 metrov streljal Gnezda Čerin. Novo priložnost so domači imeli v 73. minuti, ko je z glavo poskusil Matej Podlogar, a se je izkazal vratar gostov, tako kot po poskusu Gnezde Čerina globoko v sodniškem dodatku.

Evropska liga, 2. krog kvalifikacij:

Domžale : Malmö 2:2 (1:1)
Nicholson 37., Gnezda Čerin 48.; Bengtsson 42., Antonsson 52.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice