Šport > Nogomet
411 ogledov

"Zdaj nas bodo jemali bolj resno!"

olimpija trening NK Olimpija/Facebook
Nogometaši Domžal in Olimpije bodo v četrtek odigrali povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo.

Obe moštvi sta pred tednom dni remizirali z 2:2, Domžale doma proti Malmöju, Olimpija v gosteh proti Malatyasporju.

Domžalčani bodo tekmo začeli ob 19. uri na stadionu Malmö New Stadium, ki sprejme 22.000 gledalcev. Na domačem igrišču pred tednom dni so dvakrat povedli, Skandinavcem pa jeo dvakrat uspelo hitro izenačiti.

"V četrtek pričakujemo zelo težko tekmo, saj bo Malmö na nas zelo dobro pripravljen. Igra na domačem prizorišču, pred svojimi številnimi navijači, kar mu bo zagotovo prineslo še nekaj dodatne energije. Mislim, da bo to dobro delo tudi nam, saj nam bo takšno pravo evropsko vzdušje služilo kot dodatna motivacija. Skozi celotno srečanje bomo morali biti zbrani in potrpežljivi, ponujene priložnosti pa bo tokrat treba boljše izkoristiti. V napredovanje verjamemo, zato dvoboj že nestrpno pričakujemo," je za klubsko spletno stran povedal Napadalec Domžal Shamar Nicholson.

Milan Mandarić Milan Mandarić Šport "Dragi Ljubljančani, na potezi ste"

Uro kasneje bodo na stadion v Stožicah stopili igralci Olimpije. Ti so pred tednom dni v Turčiji remizirali z 2:2 in imajo še boljše izhodišče kot Domžalčani.

"Malatyaspor ima zvezdniško zasedbo in izredno individualno kakovost. Naredili bomo vse, da tekmece presenetimo, čeprav so nasprotniki favoriti. Na prvi tekmi so nas malo podcenjevali. Zdaj nas bodo jemali bolj resno. Bojim se njihove individualne kakovosti, v vsakem trenutku te lahko kaznujejo. Taktično nam ne morejo ničesar skriti in mi ničesar njim. Poskušali bomo napadati, je pa res, da bomo igrali proti ekipi z dobro plačanimi igralci, ki sodijo na višjo raven. A mi se jih ne bojimo, vemo, da znamo igrati, in naredili bomo vse za napredovanje," pravi trener Olimpije Safet Hadžić.

Domžale bodo v primeru uspeha v 2. krogu igrale z boljšim iz obračuna med nizozemskim Utrechtom in Zrinjskim iz Bosne in Hercegovine, Olimpija pa z boljšim iz dvoboja med ekipama Connah's Quay Nomads iz Walesa in beograjskim Partizanom.

olimpija maribor Večni derbi Šport Zadovoljni tako v Mariboru kot Ljubljani
Komentarjev 1
  • miller1 13:08 31.julij 2019.

    Olimpija : Partizan bi bila lepa tekma :) sam do tja treba pridet