Olimpija tudi v gosteh premagala Helios

Foto: www.alesfevzer.com Sašo Ožbolt ima dovolj čakanja na svoj prigarani denar. Union Olimpija Helios
Union Olimpija si je v Domžalah priigrala priložnost, da v torek v Hali Tivoli osvoji nov naslov državnih prvakov. Na drugi tekmi so Ljubljančali slavili s 61:72. Za naslov potrebujejo še eno zmago.
Oglej si celoten članek

Druga finalna tekma med Heliosom in Union Olimpijo se je začela s čvrsto obrambo na obeh straneh, ki pa jo je gostujoča ekipa hitro razbila in si v nekaj minutah nabrala prvo otipljivo prednost, prvo četrtino pa končala z izidom 18:9. Ko je ob začetku drugega dela tekme ob nezbranosti Domžalčanov kazalo, da gostiteljem ne bo uspelo stopiti ljubljanske prednosti, so se v Hali komunalnega centra začele minute domačih, v katerih so se povsem približali gostom, gostujoči trener Jure Zdovc pa si je zaradi nezadovoljstva s sodniškimi odločitvami prislužil tehnično napako. Drugi polčas se je tako začel z dvema točkama prednosti Olimpije, ki v tretji četrtini ni mogla pobegniti gostiteljem. Srečanje je bilo tako odločeno v zadnjem delu tekme, v katerem si je Olimpija priigrala 20 točk prednosti, ki jih Aljaž Janža z natančnimi meti za tri točke (zadel jih je pet v prav toliko poskusih) ni mogel ogroziti.

Tretja finalna tekma, ki lahko že da prvaka za sezono 2008/2009, bo v torek ob 20. uri v Tivoliju.

Liga UPC, druga finalna tekma:

Helios Domžale : Union Olimpija 61:72 (0:2 v zmagah)*
Snow 17, Janža 15; Ožbolt 23, Maravič 11, Greene 10
*igra se na tri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.