Šport > Košarka
7 ogledov

Olimpija tudi v gosteh premagala Helios

Sašo Ožbolt ima dovolj čakanja na svoj prigarani denar. Union Olimpija Helios www.alesfevzer.com
Union Olimpija si je v Domžalah priigrala priložnost, da v torek v Hali Tivoli osvoji nov naslov državnih prvakov. Na drugi tekmi so Ljubljančali slavili s 61:72. Za naslov potrebujejo še eno zmago.

Druga finalna tekma med Heliosom in Union Olimpijo se je začela s čvrsto obrambo na obeh straneh, ki pa jo je gostujoča ekipa hitro razbila in si v nekaj minutah nabrala prvo otipljivo prednost, prvo četrtino pa končala z izidom 18:9. Ko je ob začetku drugega dela tekme ob nezbranosti Domžalčanov kazalo, da gostiteljem ne bo uspelo stopiti ljubljanske prednosti, so se v Hali komunalnega centra začele minute domačih, v katerih so se povsem približali gostom, gostujoči trener Jure Zdovc pa si je zaradi nezadovoljstva s sodniškimi odločitvami prislužil tehnično napako. Drugi polčas se je tako začel z dvema točkama prednosti Olimpije, ki v tretji četrtini ni mogla pobegniti gostiteljem. Srečanje je bilo tako odločeno v zadnjem delu tekme, v katerem si je Olimpija priigrala 20 točk prednosti, ki jih Aljaž Janža z natančnimi meti za tri točke (zadel jih je pet v prav toliko poskusih) ni mogel ogroziti.

Tretja finalna tekma, ki lahko že da prvaka za sezono 2008/2009, bo v torek ob 20. uri v Tivoliju.

Liga UPC, druga finalna tekma:

Helios Domžale : Union Olimpija 61:72 (0:2 v zmagah)*
Snow 17, Janža 15; Ožbolt 23, Maravič 11, Greene 10
*igra se na tri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.