Olimpija v gosteh boljša od Partizana

Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 11. krogu lige Aba premagali Partizan s 96:89 (26:27, 49:49, 71:68).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so dosegli največjo zmago v sezoni. Pred 7500 gledalci so v Beogradu premagali enega od glavnih favoritov za osvojitev naslova v ligi Aba, Partizan, ki je tako doživel prvi domači poraz v sezoni in drugega v tekmovanju.

Ljubljančani, ki so imeli pred tekmo petdesetodstotni izkupiček in dva poraza v nizu, so prikazali ekipno in disciplinirano predstavo ter zasluženo osvojili pomembni točki v boju za vrh razpredelnice.

V zadnjo četrtino so vstopili s tremi točkami prednosti, jo hitro povišali na 77:70, trojki kapetana Jake Blažiča pa sta dokončno prevesili tehtnico. Prva pet minut do konca je bila za 85:75, naslednja v 38. minuti pa je vodstvo okrepila na 92:80.

Po devetnajst točk sta dosegla Blažič (met 6:12) in Jacob Pullen (trojke 5:10), 15 točk in 6 podaj je zbral Yogi Ferrell, 14 jih je k zmagi prispeval Edo Murić (met 4:6, 3 skoke, 3 podaje, 3 ukradene žoge), 12 pa Marko Radovanović (met 5:7).

V zasedbi trenerja Željka Obradovića, ki je izgubila skok s 25:30 in imela 15 izgubljenih žog, je največ točk dosegel Zach LeDay (17).

Cedevita Olimpija bo naslednji teden gostila Studentski centar iz Podgorice, koledarsko leto bo zaključila v Zagrebu proti Ciboni (28. 12.), 2022 pa bo začela 2. januarja z gostovanjem v Novem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.