Olimpija v gosteh do prvega poraza

Foto: twitter Cedevita Olimpija
Foto: twitter Cedevita Olimpija
Ljubljanski košarkarji so klonili na gostovanju v Turčiji.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 3. krogu evropskega pokala (skupina B) izgubili z Bursasporjem s 84:93 (26:21, 44:47, 60:71). Ljubljančani so tako doživeli prvi poraz.

Zmaji so na drugo gostovanje v novi sezoni evropskega pokala prišli z mislijo o podaljšanju niza zmag, vendar so se morali v drugem polčasu sprijazniti s slabim strelskim večerom in nezbranostjo v obrambi.

Turki so že v prvem polčasu dosegli 47 točk, a tedaj je Cedevita Olimpija še držala priključek. Spodletelo ji je ob zaključku tretjega dela in na začetku zadnjega. Bursaspor je v 29. minuti povedel s 66:56, na začetku zadnjih desetih minutah pa je imel že 16 točk naskoka (76:60).

Varovanci trenerja Jurice Golemca so se v 37. minuti tekmecu približali na 75:82, kaj več pa jim ni uspelo, saj v napadu niso imeli dovolj razpoloženih posameznikov, v obrambi pa niso uspeli ustaviti domačih strelcev, med katerimi sta izstopala Allerik Freeman z 22 točkami in Kevarrius Hayes z enaindvajsetimi.

Za Ljubljančane je Jaka Blažič dosegel 20 točk (met 5:9), po šestnajst pa sta jih dodala Jacob Pullen in Marcus Keene.

V 4. krogu bo Cedevita Olimpija 10. novembra gostila nemški Ratiopharm Ulm, vmes pa jo 6. novembra v Stožicah čaka še obračun s Splitom v regionalnem tekmovanju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.