Olimpija v Top32

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Union Olimpija se je tretjič zapored prebila med 32 najboljših ekip v EuroCupu.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so v tekmi 10., zadnjega kroga prvega dela EuroCupa v gosteh premagali nemški Oldenburg s 77:75 (22:15, 45:30, 64:56). Ljubljančani so si s peto zmago v desetih tekmah tudi zagotovili nadaljevanje sezone med 32 najboljšimi ekipami tega tekmovanja.

Ljubljančani so vodili skozi večino tekme, le ba začetku prvi četrtine sta se ekipi nekajkrat izmenjali v vodstvu. Ob dobri obrambi in tokrat odličnem metu za tri točke so izbranci Gašperja Potočnika nemški ekipi hitro pobegnili, v zaključku prvih desetih minut so že vodili z 22:12. Ob izjemno natačnem kapetanu Sašu Zagorcu, v prvem polčasu je zadel pet trojk, zbral pa 17 točk, je razlika do glavnega odmora zrastla že na 15 točk.

A nato je sledil za zmaje že običajni padec v igri, Nemci, ki so se v drugi del že uvrstili pred tokratnim dvobojem, pa so se nekajkrat približali na pet točk zaostanka. Še bližje so prišli dve minuti in pol pred koncem zadnje četrtine (68:71), a je nato z novim uspešnim metom za tri točke pritisk na ljubljansko vrsto zmanjšal Mitja Nikolić. Ta je prevzel Zagorčevo vlogo iz prvega polčasa, imel pa je tudi nekaj odličnih potez v obrambi.

Oldenburg je imel na drugi strani izjemno razpoloženega Dennisa Kramerja, ki je s štirimi trojkami iz petih poizkusov najzaslužnejši, da so Nemci slabih 20 sekund do konca dvoboja izenačili na 75:75. Nato so se odločili storiti prekršek, Zagorac pa je zadel oba prosta meta. Oldenburg je imel zadnji napad, a akcije začuda ni uspel končati z metom, kar bo ujezilo predvsem košarkarje Nanterra. Tretje mesto v skupini, Olimpija je na lestvici prehitela tokratne tekmece, v naslednjem krogu tekmovanja sicer prinaša močno skupino z Nižnim Novgorodom in Kazanom. Francozi bi ob porazu zmajev napredovali, Olimpija pa bi že končala evropsko sezono. Nanterre bo verjetno zmotilo tudi dejstvo, da Oldenburg ni izkoristil vseh igralcev, v civilu je na klopi obsedel tudi slovenski reprezentant Klemen Prepelič.

Za Ljubljančane je največ točk, 23, dosegel Zagorac, tudi odločilna prosta meta 16 sekund pred koncem. Iz skupine A so v drugi del napredovali Bilbao, Trento, Union Olimpija in Oldenburg.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.