Šport > Košarka
69 ogledov

Olimpija v Top32

Mitja Nikolić, Union Olimpija Anže Petkovšek
Union Olimpija se je tretjič zapored prebila med 32 najboljših ekip v EuroCupu.

Košarkarji Uniona Olimpije so v tekmi 10., zadnjega kroga prvega dela EuroCupa v gosteh premagali nemški Oldenburg s 77:75 (22:15, 45:30, 64:56). Ljubljančani so si s peto zmago v desetih tekmah tudi zagotovili nadaljevanje sezone med 32 najboljšimi ekipami tega tekmovanja.

Ljubljančani so vodili skozi večino tekme, le ba začetku prvi četrtine sta se ekipi nekajkrat izmenjali v vodstvu. Ob dobri obrambi in tokrat odličnem metu za tri točke so izbranci Gašperja Potočnika nemški ekipi hitro pobegnili, v zaključku prvih desetih minut so že vodili z 22:12. Ob izjemno natačnem kapetanu Sašu Zagorcu, v prvem polčasu je zadel pet trojk, zbral pa 17 točk, je razlika do glavnega odmora zrastla že na 15 točk.

A nato je sledil za zmaje že običajni padec v igri, Nemci, ki so se v drugi del že uvrstili pred tokratnim dvobojem, pa so se nekajkrat približali na pet točk zaostanka. Še bližje so prišli dve minuti in pol pred koncem zadnje četrtine (68:71), a je nato z novim uspešnim metom za tri točke pritisk na ljubljansko vrsto zmanjšal Mitja Nikolić. Ta je prevzel Zagorčevo vlogo iz prvega polčasa, imel pa je tudi nekaj odličnih potez v obrambi.

Oldenburg je imel na drugi strani izjemno razpoloženega Dennisa Kramerja, ki je s štirimi trojkami iz petih poizkusov najzaslužnejši, da so Nemci slabih 20 sekund do konca dvoboja izenačili na 75:75. Nato so se odločili storiti prekršek, Zagorac pa je zadel oba prosta meta. Oldenburg je imel zadnji napad, a akcije začuda ni uspel končati z metom, kar bo ujezilo predvsem košarkarje Nanterra. Tretje mesto v skupini, Olimpija je na lestvici prehitela tokratne tekmece, v naslednjem krogu tekmovanja sicer prinaša močno skupino z Nižnim Novgorodom in Kazanom. Francozi bi ob porazu zmajev napredovali, Olimpija pa bi že končala evropsko sezono. Nanterre bo verjetno zmotilo tudi dejstvo, da Oldenburg ni izkoristil vseh igralcev, v civilu je na klopi obsedel tudi slovenski reprezentant Klemen Prepelič.

Za Ljubljančane je največ točk, 23, dosegel Zagorac, tudi odločilna prosta meta 16 sekund pred koncem. Iz skupine A so v drugi del napredovali Bilbao, Trento, Union Olimpija in Oldenburg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.