Olimpija že v četrtfinalu

Foto: Žurnal24 Ronell Taylor je bil s 17 točkami Olimpijin najboljši strelec.
Košarkarji Uniona Olimpije so v 23. kolu lige NLB premagali Split. Zmaji so slavili zmago s 87:72 in se tako maščevali za poraz v Splitu. Ljubljančani na tretjem mestu na lestvici.
Oglej si celoten članek
 

Liga NLB, 23. kolo

Hemofarm : G. Slovan 82:76
Zadar : Helios 83:87
Budućnost : Partizan 64:68
Cibona : Zagreb 89:85
U. Olimpija : Split 87:72
Crvena zvezda : FMP 95:98
Široki : Vojvodina 83:73

Košarkarji Uniona Olimpije so se z zmago nad gosti iz Splita že zasidrali med osmerico tistih moštev, ki so si zagotovila nadaljevanje oziroma nastop v končnici lige NLB v tej sezoni. Obenem so se ljubljanski košarkarji Splitu oddolžili za presenetljiv poraz v prejšnjem medsebojnem obračunu 18. novembra lani. Po četrti zaporedni zmagi se je Union Olimpija po točkah na lestvici izenačila s Hemofarmom in je zadržala tretje mesto na lestvici.

V prvem polčasu so zmajčki do najvišje prednosti prišli prav ob koncu polčasa, saj je trener gostov Slobodan Subotić v prvem delu poskušal s consko obrambo, ki se je dobro obrestovala. Ljubljančani so sicer poskušali z meti od daleč, a pri tem niso bili preveč uspešni, saj so v tem delu igre zadeli le pet od 17 poskusov za tri točke.


Marko Milič je k zmagi Olimpije prispeval sedem točk. © ABA

 

 

Preberite še:

Tretja četrtina je bila precej izenačena, saj so jo gostitelji dobili z le dvema točkama, v zadnjem delu igre pa so domači "pritisnili na plin" in iz minute v minuto povečevali svojo prednost. Najprej so prišli do prednosti 15 točk (69:54), nato pa po nekaj akcijah in atraktivnem zabijanju Taylorja , ki je bil s 17 točkami na koncu prvi strelec tekme, še na plus 20 (74:54). Ob Taylorju so se v domači vrsti izkazali še Bailey s 15, Dončić z 12 in Dragić z 11 točkami, čeprav slednji še ni povsem saniral poškodbe komolca.

Prihodnji teden v 24. kolu lige NLB Union Olimpijo čaka težko gostovanje v Beogradu pri vodilni ekipi lige in branilcu naslova Partizanu .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.