Šport > Košarka
6 ogledov

Olimpija že v četrtfinalu

Ronell Taylor je bil s 17 točkami Olimpijin najboljši strelec. Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije so v 23. kolu lige NLB premagali Split. Zmaji so slavili zmago s 87:72 in se tako maščevali za poraz v Splitu. Ljubljančani na tretjem mestu na lestvici.
 

Liga NLB, 23. kolo

Hemofarm : G. Slovan 82:76
Zadar : Helios 83:87
Budućnost : Partizan 64:68
Cibona : Zagreb 89:85
U. Olimpija : Split 87:72
Crvena zvezda : FMP 95:98
Široki : Vojvodina 83:73

Košarkarji Uniona Olimpije so se z zmago nad gosti iz Splita že zasidrali med osmerico tistih moštev, ki so si zagotovila nadaljevanje oziroma nastop v končnici lige NLB v tej sezoni. Obenem so se ljubljanski košarkarji Splitu oddolžili za presenetljiv poraz v prejšnjem medsebojnem obračunu 18. novembra lani. Po četrti zaporedni zmagi se je Union Olimpija po točkah na lestvici izenačila s Hemofarmom in je zadržala tretje mesto na lestvici.

V prvem polčasu so zmajčki do najvišje prednosti prišli prav ob koncu polčasa, saj je trener gostov Slobodan Subotić v prvem delu poskušal s consko obrambo, ki se je dobro obrestovala. Ljubljančani so sicer poskušali z meti od daleč, a pri tem niso bili preveč uspešni, saj so v tem delu igre zadeli le pet od 17 poskusov za tri točke.


Marko Milič je k zmagi Olimpije prispeval sedem točk. © ABA

 

 

Preberite še:

Tretja četrtina je bila precej izenačena, saj so jo gostitelji dobili z le dvema točkama, v zadnjem delu igre pa so domači "pritisnili na plin" in iz minute v minuto povečevali svojo prednost. Najprej so prišli do prednosti 15 točk (69:54), nato pa po nekaj akcijah in atraktivnem zabijanju Taylorja , ki je bil s 17 točkami na koncu prvi strelec tekme, še na plus 20 (74:54). Ob Taylorju so se v domači vrsti izkazali še Bailey s 15, Dončić z 12 in Dragić z 11 točkami, čeprav slednji še ni povsem saniral poškodbe komolca.

Prihodnji teden v 24. kolu lige NLB Union Olimpijo čaka težko gostovanje v Beogradu pri vodilni ekipi lige in branilcu naslova Partizanu .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.