Olimpija zlahka odpravila Madžare

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ljubljanska Olimpija je vknjižila šele tretjo zmago v letošnji izvedbi lige EBEL, boljši so bili od madžarske Sape.
Oglej si celoten članek

Mesec dni je trajala suša Telemacha Olimpije v razširjenem državnem prvenstvu, saj so toliko časa potrebovali, da so na račun vpisali novo zmago. Na domačem ledu so premagali Sapo Fehervar s 5:2 in tako prišli šele do tretje zmage v sezoni.

Dobro se je tokrat začelo že v prvi tretjini, ki so jo dobili hokejisti Olimpije z 2:1. Za zelene sta zadela Žiga Pešut v drugi in Miha Verlič v 17. minuti, s čimer je izničil izenačujoči zadetek Yellow Horna štiri minute pred tem.

Gostje so se v drugi minuti zbrali, prišli do izenačenja in tretja tretjina se je tako začela z izidom 2:2. A hokejisti Olimpije so tokrat pokazali kvaliteto in željo po zmagi. Že v prvi minuti zadnjega dela igre jih je v vodstvo ponovno popeljal Miha Verlič, piko na i tej zmagi pa sta kasneje postavila še Ken Ograjenšek in Andrej Hebar.

EBEL, 23. kolo:

Olimpija : Sapa Fehervar 5:2 (2:1, 0:1, 3:0)
Pešut (2), Verlič (17, 41), Ograjenšek (53), Hebar (58); Yellow Horn (13), Sertich (31)

Gradec : Salzburg 1:2 (0:2, 0:1, 0:0)
Innsbruck : VSV 2:6 (1:2, 1:2, 0:2)
Linz : Dunaj 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.