Olimpija zmagala tudi v jadranski ligi

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Košarkarji Uniona Olimpije so v 15. krogu lige Aba premagali Igokeo z 79:63 (23:11, 47:33, 62:48).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so prekinili negativni niz v ligi Aba. Po dveh porazih so v 15. krogu suvereno premagali Igokeo in tako vpisali šesto zmago. Za Ljubljančane je to šele druga zmaga na zadnjih devetih tekmah v regionalnem tekmovanju.

Druga zmaga v tem tednu je za zeleno-bele lepa spodbuda pred nadaljevanjem sezone. S prvo v sredo so si zagotovili nadaljnje nastopanje v EuroCupu, se pravi od začetka januarja do sredine februarja, z drugo danes v Stožicah pa so se v ligi Aba pomaknili proti sredini razpredelnice.

Zmaga proti Igokeji, s katero so si Ljubljančani pred tekmo delili mesto na lestvici in izkupiček 5-9, je bila ena najbolj suverenih v tej sezoni. Varovanci trenerja Gašperja Potočnika so namreč vodili vseh 40 minut; v prvi četrtini z dvomestnim številom, v drugi pa že z 39:20. V nadaljevanju so gostje niso spustili pod deset točk zaostanka, tako da so zmaji na koncu slavili z višjo razliko, kot so bili poraženi na prvi tekmi v Laktaših. Pri zmajih je bil tokrat strelsko izjemno razpoložen Sava Lešić, ki je zbral 21 točk.

Union Olimpija bo v letu 2015 odigrala še dve tekmi. Že v sredo, 23. decembra, jo čaka 16. krog lige Aba, in sicer gostovanje pri Sutjeski, 30. decembra pa bo v Stožicah gostila Cibono.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.