Šport > Košarka
93 ogledov

Olimpija zmagala tudi v jadranski ligi

Sava Lešić, Union Olimpija Anže Petkovšek
Košarkarji Uniona Olimpije so v 15. krogu lige Aba premagali Igokeo z 79:63 (23:11, 47:33, 62:48).

Košarkarji Uniona Olimpije so prekinili negativni niz v ligi Aba. Po dveh porazih so v 15. krogu suvereno premagali Igokeo in tako vpisali šesto zmago. Za Ljubljančane je to šele druga zmaga na zadnjih devetih tekmah v regionalnem tekmovanju.

Druga zmaga v tem tednu je za zeleno-bele lepa spodbuda pred nadaljevanjem sezone. S prvo v sredo so si zagotovili nadaljnje nastopanje v EuroCupu, se pravi od začetka januarja do sredine februarja, z drugo danes v Stožicah pa so se v ligi Aba pomaknili proti sredini razpredelnice.

Zmaga proti Igokeji, s katero so si Ljubljančani pred tekmo delili mesto na lestvici in izkupiček 5-9, je bila ena najbolj suverenih v tej sezoni. Varovanci trenerja Gašperja Potočnika so namreč vodili vseh 40 minut; v prvi četrtini z dvomestnim številom, v drugi pa že z 39:20. V nadaljevanju so gostje niso spustili pod deset točk zaostanka, tako da so zmaji na koncu slavili z višjo razliko, kot so bili poraženi na prvi tekmi v Laktaših. Pri zmajih je bil tokrat strelsko izjemno razpoložen Sava Lešić, ki je zbral 21 točk.

Union Olimpija bo v letu 2015 odigrala še dve tekmi. Že v sredo, 23. decembra, jo čaka 16. krog lige Aba, in sicer gostovanje pri Sutjeski, 30. decembra pa bo v Stožicah gostila Cibono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.