Olimpiji še eno leto

Foto: Žurnal24 Cibona, Olimpija in Partizan ne bodo dobili licence A. (Foto: Nik Rovan)
Union Olimpija je po besedah prvega človeka Evrolige Jordija Bertomeua dobila enoletno licenco za igranje v najmočnejšem košarkarskem tekmovanju na stari celini.
Oglej si celoten članek

Jordi Bertomeu, prvi človek košarkarske Evrolige, je ob robu letošnjega zaključnega turnirja za srbsko agencijo BETA potrdil, da Olimpija, Cibona in Partizan v bližnji prihodnosti ne bodo dobili licence A, ki bi jim zagotovila nastop v tem tekmovanju za tri leta.

"Te tri ekipe imajo licenco še za naslednjo sezono, nato pa bomo pregledali položaj in videli, kako in kaj naprej. Ne verjamem pa, da bi licenco A dobil klub iz nekdanje Jugoslavije. Želimo namreč, da v ligi poleg nacionalnih prvakov igrajo stabilni klubi iz velikih trgov, kot so Nemčija, Poljska in Francija. Želimo tudi polne dvorane, nekateri klubi, kot na primer Barcelona, Fenerbahče in Montepaschi, tega kriterija ne zadovoljujejo."

Glede na zagotovitve prvega moža Evrolige ima torej Union Olimpija zagotovljeno še eno sezono nastopanja med evropsko elito, lahko pa ta naslednja sezona pride pod vprašaj, če se zadeve v Tivoliju, kjer klub še vedno deluje brez direktorja ter predsednika, ne bodo kmalu uredile.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.