Šport > Košarka
40 ogledov

Olimpiji še eno leto

Cibona, Olimpija in Partizan ne bodo dobili licence A. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Union Olimpija je po besedah prvega človeka Evrolige Jordija Bertomeua dobila enoletno licenco za igranje v najmočnejšem košarkarskem tekmovanju na stari celini.

Jordi Bertomeu, prvi človek košarkarske Evrolige, je ob robu letošnjega zaključnega turnirja za srbsko agencijo BETA potrdil, da Olimpija, Cibona in Partizan v bližnji prihodnosti ne bodo dobili licence A, ki bi jim zagotovila nastop v tem tekmovanju za tri leta.

"Te tri ekipe imajo licenco še za naslednjo sezono, nato pa bomo pregledali položaj in videli, kako in kaj naprej. Ne verjamem pa, da bi licenco A dobil klub iz nekdanje Jugoslavije. Želimo namreč, da v ligi poleg nacionalnih prvakov igrajo stabilni klubi iz velikih trgov, kot so Nemčija, Poljska in Francija. Želimo tudi polne dvorane, nekateri klubi, kot na primer Barcelona, Fenerbahče in Montepaschi, tega kriterija ne zadovoljujejo."

Glede na zagotovitve prvega moža Evrolige ima torej Union Olimpija zagotovljeno še eno sezono nastopanja med evropsko elito, lahko pa ta naslednja sezona pride pod vprašaj, če se zadeve v Tivoliju, kjer klub še vedno deluje brez direktorja ter predsednika, ne bodo kmalu uredile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.