Olimpijki našli 50 kg prepovedanih drog

Foto: Epa metamfetamin
Nemški policisti so ob rutinskem pregledu avtomobila odkrili večjo količino prepovedanih drog.
Oglej si celoten članek

Nizozemska atletinja Madiea Ghafoor je trenutno v priporu v nemškem Kleveju, potem ko so možje v modrem pri rutinskem pregledu njenega avtomobila odkrili 50 kilogramov metamfetamina in ekstazija.

Nemške oblasti so potrdile, da gre za nizozemsko olimpijko, a imena in priimka uradno niso potrdile. Po navedbah tamkajšnjih medijev gre za 26-letno Nizozemko, dvoransko državno prvakinjo v teku na 400 metrov in udeleženko nizozemske olimpijske štafete na 4x400m leta 2016 v Riu de Janeiru.

Ghafoorjevo so aretirali 18. junija v bližini nemške meje z Arnhemom. Atletinja, ki je bila na poti na priprave v Düsseldorf, je policistom zatrdila, da v avtu nima ničesar protizakonitega, nato pa so ji v prtljažniku našli večjo količino drog, katerih vrednost naj bi trgu znašala približno dva milijona evrov.

Nizozemka je od takrat v pridržanju, pred nekaj dnevi pa so proti njej vložili obtožnico. "Vsi smo v šoku. Če se bodo obtožbe izkazale za resnične, je to lahko konec njene kariere," se je odzvala nizozemska atletska zveza.

Ghafoorjeva bi morala septembra nastopiti na svetovnem prvenstvu v Dohi.

Foto: Epa Madiea Ghafoor

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.