Šport
738 ogledov

Olimpijki našli 50 kg prepovedanih drog

metamfetamin Epa
Nemški policisti so ob rutinskem pregledu avtomobila odkrili večjo količino prepovedanih drog.

Nizozemska atletinja Madiea Ghafoor je trenutno v priporu v nemškem Kleveju, potem ko so možje v modrem pri rutinskem pregledu njenega avtomobila odkrili 50 kilogramov metamfetamina in ekstazija.

Nemške oblasti so potrdile, da gre za nizozemsko olimpijko, a imena in priimka uradno niso potrdile. Po navedbah tamkajšnjih medijev gre za 26-letno Nizozemko, dvoransko državno prvakinjo v teku na 400 metrov in udeleženko nizozemske olimpijske štafete na 4x400m leta 2016 v Riu de Janeiru.

Ghafoorjevo so aretirali 18. junija v bližini nemške meje z Arnhemom. Atletinja, ki je bila na poti na priprave v Düsseldorf, je policistom zatrdila, da v avtu nima ničesar protizakonitega, nato pa so ji v prtljažniku našli večjo količino drog, katerih vrednost naj bi trgu znašala približno dva milijona evrov.

Nizozemka je od takrat v pridržanju, pred nekaj dnevi pa so proti njej vložili obtožnico. "Vsi smo v šoku. Če se bodo obtožbe izkazale za resnične, je to lahko konec njene kariere," se je odzvala nizozemska atletska zveza.

Ghafoorjeva bi morala septembra nastopiti na svetovnem prvenstvu v Dohi.

Madiea Ghafoor | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice