Šport
103 ogledov

Izid sezone za najboljšega Slovenca

Luka Janežič
V zadnjih sezonah najboljši slovenski atlet stopnjuje formo.

Slovenski rekorder Luka Janežič (Kladivar Celje) je drugi dan diamantne lige v Londonu v teku na 400 m zasedel sedmo mesto in se z izidom sezone 45,49 sekunde zelo približal normi (45,30) za svetovno prvenstvo, ki bo v Dohi med 27. septembrom in 6. oktobrom. Zmagal je Jamajčan Akeem Bloomfield (44,40).

Janežič je v britanski prestolnici izboljšal svoj prejšnji najboljši tek leta, ki ga je Monte Carlu 12. julija dosegel na diamantni ligi v Monaku, ko je bil s 45,76 sekunde četrti. Tudi tokrat je tekel na najbolj neugodni prvi progi in na koncu ugnal Britanca Rabaha Yousifa (45,52), dobitnika štafetnih medalj z velikih tekem v zadnjih petih letih, ter Američana Marcusa Chambersa (46,26).

"Moral sem se zelo potruditi v prvih 100 m, da sem tekmece ujel in se priključil, saj sem bil na neugodni progi. Potem pa sem se dobro držal najboljših. Pričakoval sem tek okrog 45,5, cilj je bil, da mogoče tečem malo bolje. Tako je tudi bilo. Vsak moj tek v sezoni je boljši. Imel pa sem neugodno progo, če bi bil na četrti, peti ali šesti, bi bil rezultat precej boljši. A sem se zelo približal normi za SP. Letos smo sezono sestavili tako, da zdaj počasi prihajam v formo. Tudi trener Rok Predanič je zadovoljen. Če bo šlo tako naprej, bo zelo dobro," je povedal Janežič.

Tina Šutej Atletika Šport Tina Šutej v Nemčiji postavila nov slovenski rekord

Na prvih treh mestih so bili Bloomfield, Jonathan Jones z z državnim rekordom Barbadosa (44,63) in Jamajčan Nathon Allen (44,85). Vodičan je v skupnem seštevku sezone v diamantni ligi 11 točkami z Allenom deli šesto mesto, pred njim so le štirje Američani na čelu z Michaelom Normanom (16), svetovnim dvoranskim rekorderjem na 400 m, ter Jones.

"Vsi so so danes tekli zelo dobro, državne rekorde ali izide sezone. Dva sem prehitel, oba imata boljše letošnje dosežke. Sem visoko tudi v seštevku diamantne lige, vrhunsko, šesto mesto me vodi v finale lige, kar je cilj vsakega atleta. Dve leti nisem tekmoval na državnem prvenstvu, zato je prav, da letos nastopim v Celju. Potem pa bo v Varaždinu ekipno EP, tam bom imel kar natrpan urnik, a si želim že tam še bolj približati ali doseči normo za SP," je napovedal evropski prvak do 23 izpred dveh let.

Kristjan Čeh Atletika Šport Kristjan Čeh z državnim rekordom do naslova evropskega prvaka

Anita Horvat (Velenje) je prvi dan tekmovanja v najprestižnejši seriji mitingov v kraljici športov v teku na 400 m zasedla sedmo mesto in z izidom sezone 51,83 sekunde le za tri stotinke zgrešila normo (51,80) za SP. Sedma je bila v metu kopja tudi Martina Ratej (Kladivar Celje) s 60,79 m.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice