Olimpijska plamenica na obisk h kraljici

Foto: EPA
Foto: EPA
Olimpijska plamenica – eden od najpomembnejših olimpijskih simbolov – je v torek v Windsorju obiskala angleško kraljico Elizabeto II.
Oglej si celoten članek

Olimpijska plamenica se je na svoji poti po Veliki Britaniji v torek ustavila tudi v Windsorju, kjer jo je v svojem gradu pozdravila tudi angleška kraljica Elizabeta II. Pot olimpijske plamenice po Windsorju si je kljub deževnemu vremenu ogledalo veliko gledalcev.

Torkova pot enega najpomembnejših olimpijskih simbolov se je začela v Oxfordu, prvi nosilec pa je bil nekdanji tekač Roger Bannister.

Plamenico je v svoje roke vzela tudi mednarodna in britanska veslaška legenda Steve Redgrave, skupaj s šestimi mladimi športniki jo je prevzel v mestu Henley, nato pa jo s čolnom – v eni roki je držal plamenico, v drugi pa veslo – popeljal čez Temzo.

Olimpijski ogenj je po obisku pri kraljici v Windsorju obiskal še številne druge angleške kraje, svojo torkovo pot pa je končal v Readingu.

Olimpijska bakla je iz antične Grčije na Otok prispela 18. maja. Do zaključka poti – ob začetku iger 27. julija – bo opravila 12.875 kilometrov, iz rok v roke pa si jo bo podalo 8000 tekačev in tekačic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.