Šport
12 ogledov

Olimpijska plamenica na obisk h kraljici

Kraljica Elizabeta olimpijska plamenica olimpijske igre EPA
Olimpijska plamenica – eden od najpomembnejših olimpijskih simbolov – je v torek v Windsorju obiskala angleško kraljico Elizabeto II.

Olimpijska plamenica se je na svoji poti po Veliki Britaniji v torek ustavila tudi v Windsorju, kjer jo je v svojem gradu pozdravila tudi angleška kraljica Elizabeta II. Pot olimpijske plamenice po Windsorju si je kljub deževnemu vremenu ogledalo veliko gledalcev.

Torkova pot enega najpomembnejših olimpijskih simbolov se je začela v Oxfordu, prvi nosilec pa je bil nekdanji tekač Roger Bannister.

Plamenico je v svoje roke vzela tudi mednarodna in britanska veslaška legenda Steve Redgrave, skupaj s šestimi mladimi športniki jo je prevzel v mestu Henley, nato pa jo s čolnom – v eni roki je držal plamenico, v drugi pa veslo – popeljal čez Temzo.

Olimpijski ogenj je po obisku pri kraljici v Windsorju obiskal še številne druge angleške kraje, svojo torkovo pot pa je končal v Readingu.

Olimpijska bakla je iz antične Grčije na Otok prispela 18. maja. Do zaključka poti – ob začetku iger 27. julija – bo opravila 12.875 kilometrov, iz rok v roke pa si jo bo podalo 8000 tekačev in tekačic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.