Olimpijska prvaka kršila protidopinška pravila

Foto: Profimedia
Ruska atleta se nista držala pravil.
Oglej si celoten članek

Komisija za integriteto športnikov (AIU) pri svetovni atletiki, nekoč Mednarodni atletski zvezi (IAAF), je na podlagi poročila Svetovne protidopinške agencije (Wada) sporočila, da sta ruska olimpijska prvaka, tekačica na 400 metrov z ovirami Natalija Antjuh in skakalec v višino Andrej Silnov, do vrhunskih dosežkov prišla na nedovoljen način.

Foto: Profimedia Natalija Antjuh

AIU je na podlagi poročila Richarda Mclarna, ki pri Wadi raziskuje sistematično uporabo dopinga v Rusiji, sprožil postopek zoper olimpijskega prvaka v skoku v višino iz Pekinga 2008 ter olimpijske prvakinje v teku na 400 metrov iz Londona 2012.

Foto: Profimedia Andrej Silnov

Jemanja prepovedanih substanc sta osumljena tudi njuna rojaka - metalka diska Oksana Kondratjeva in srednjeprogašica Jelena Soboleva.

Antjuhova, Kondratjeva in Soboleva ter Silnov imajo pravico, da se pritožijo na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani, kar pa ne velja za kenijskega tekača z bahrajnskim potnim listom Alberta Ropa in indijskega metalca krogle Naveena Chikaro.

Prvi si je zaradi uživanja prepovedanih snovi prislužil dvoletno, drugi pa štiriletno kazen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.