Šport
160 ogledov

Olimpijska prvaka kršila protidopinška pravila

doping Rusija
Ruska atleta se nista držala pravil.

Komisija za integriteto športnikov (AIU) pri svetovni atletiki, nekoč Mednarodni atletski zvezi (IAAF), je na podlagi poročila Svetovne protidopinške agencije (Wada) sporočila, da sta ruska olimpijska prvaka, tekačica na 400 metrov z ovirami Natalija Antjuh in skakalec v višino Andrej Silnov, do vrhunskih dosežkov prišla na nedovoljen način.

Natalija Antjuh | Avtor: Profimedia Profimedia

AIU je na podlagi poročila Richarda Mclarna, ki pri Wadi raziskuje sistematično uporabo dopinga v Rusiji, sprožil postopek zoper olimpijskega prvaka v skoku v višino iz Pekinga 2008 ter olimpijske prvakinje v teku na 400 metrov iz Londona 2012.

Andrej Silnov | Avtor: Profimedia Profimedia

Jemanja prepovedanih substanc sta osumljena tudi njuna rojaka - metalka diska Oksana Kondratjeva in srednjeprogašica Jelena Soboleva.

Antjuhova, Kondratjeva in Soboleva ter Silnov imajo pravico, da se pritožijo na Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani, kar pa ne velja za kenijskega tekača z bahrajnskim potnim listom Alberta Ropa in indijskega metalca krogle Naveena Chikaro.

Prvi si je zaradi uživanja prepovedanih snovi prislužil dvoletno, drugi pa štiriletno kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice