Olimpijska prvakinja: "Udaril me je s hokejsko palico in mi zlomil prste"

Foto: Profimedia
Žalostna izpoved južnokorejske hitrostne drsalke.
Oglej si celoten članek

Znana južnokorejska hitrostna drsalka na kratki stezi Shim Suk-Hee je v svoji razmeroma kratki karieri osvojila že dve olimpijski odličji najbolj žlahtnega ter po eno srebrnega in bronastega leska, na pričanju na sodišču v Suwonu pa je razkrila, da jo je njen trener Cho Jae-Beom od njenih mladih let telesno in psihološko trpinčil.

"Od mojega sedmega leta me je trener pretepal in vseskozi verbalno žalil. Enkrat me je udaril s hokejsko palico in mi zlomil prste na roki, le nekaj tednov pred letošnjimi zimskimi olimpijskimi igrami v Pyeongchangu pa me je udaril tako močno v glavo, da sem mislila, da bom umrla. Nasilje nad menoj je iz leta v leto naraščalo," je na pričanju na sodišču s solzami v očeh med drugim dejala komaj 21-letna Shim Suk-Hee.

Korejka ima poleg štirih olimpijskih odličij, od tega je tri osvojila v ruskem Sočiju 2014, eno pa letos v Pyeongchangu, tudi deset zlatih, pet srebrnih in štiri bronaste kolajne s svetovnih prvenstev, ki jih je osvojila med letoma 2013 in 2018.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:02 19. December 2018.

    Po zapustitvi mojega prejšnjega dela pred 2 meseci, sem imel nekaj sreče, da sem izvedel o tej spletni strani, ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.