Olimpijske igre 2020 brez ameriških športnikov?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Če ne bo maksimalno poskrbljeno za varnost, Američani svojih olimpijcev ne mislijo poslati v Tokio.
Oglej si celoten članek

Mednarodni olimpijski komite (MOK) ostaja pri svojem. Olimpijske igre v Tokiu naj bi bile na sporedu po prvotnih načrtih, pa čeprav se bodo očitno izvedle brez gledalcev, novinarjev ter... športnikov?

Tokio 2020 Pri MOK-u zatrjujejo, da koronavirus ne bo ustavil OI

Ameriški olimpijski komite se je namreč odločil, da svojih športnikov ne misli poslati na Japonsko, če ne bo tam dovolj poskrbljeno za varnost vseh udeležencev.

Pred dnevi se je najprej oglasila ameriška plavalna reprezentanca, ki velja za najboljšo na svetu, ter na svoj olimpijski komite naslovil prošnjo, da storijo vse v njihovi moči, da se zaradi zdravja in varnosti plavalcev Igre prestavijo.

Le nekaj ur zatem se je plavalnim kolegom pridružila Ameriška atletska federacija, kateri pripadajo mnogi izmed najboljših atletov na svetu, ki je prav tako zaradi zdravja in v dobro svojih športnikov zahtevala prestavitev Iger.

Foto: Profimedia Ameriški atleti

Nato pa je sledila prava "bomba", saj sta se ameriška olimpijski in paraolimpijski komite odločila, da na tekmovanje ne mislita poslati svojih športnikov, če od oblasti ne dobijo zagotovila za popolno varnost in zdravje vseh sodelujočih. Odločitev je potrdila Sarah Hirshland, izvršna direktorica obeh združenj.

Plan za OI 2020 MOK je "neobčutljiv in neodgovoren"

Američani so tako zgolj eni izmed mnogih, ki si želijo, da bi MOK po zgledu organizatorjev Eura 2020, Gira D'Italia in Roland Garrosa svoje tekmovanje preprosto prestavil.

Istega mnenja je tudi Olimpijski komite Slovenije, prestavitev Iger pa podpirajo tudi norveški in brazilski olimpijski komite, Nemška atletska zveza, Francoska plavalna federacija...

Proti MOK-u Olimpijski komite Slovenije udaril po mednarodnem: "Boljše, da iger sploh ni!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.