Šport
369 ogledov

Olimpijske igre 2020 brez ameriških športnikov?

Ameriška olimpijska reprezentanca Profimedia
Če ne bo maksimalno poskrbljeno za varnost, Američani svojih olimpijcev ne mislijo poslati v Tokio.

Mednarodni olimpijski komite (MOK) ostaja pri svojem. Olimpijske igre v Tokiu naj bi bile na sporedu po prvotnih načrtih, pa čeprav se bodo očitno izvedle brez gledalcev, novinarjev ter... športnikov?

Sedež Mok Tokio 2020 Šport Pri MOK-u zatrjujejo, da koronavirus ne bo ustavil OI

Ameriški olimpijski komite se je namreč odločil, da svojih športnikov ne misli poslati na Japonsko, če ne bo tam dovolj poskrbljeno za varnost vseh udeležencev.

Pred dnevi se je najprej oglasila ameriška plavalna reprezentanca, ki velja za najboljšo na svetu, ter na svoj olimpijski komite naslovil prošnjo, da storijo vse v njihovi moči, da se zaradi zdravja in varnosti plavalcev Igre prestavijo.

Le nekaj ur zatem se je plavalnim kolegom pridružila Ameriška atletska federacija, kateri pripadajo mnogi izmed najboljših atletov na svetu, ki je prav tako zaradi zdravja in v dobro svojih športnikov zahtevala prestavitev Iger.

Ameriški atleti | Avtor: Profimedia Profimedia

Nato pa je sledila prava "bomba", saj sta se ameriška olimpijski in paraolimpijski komite odločila, da na tekmovanje ne mislita poslati svojih športnikov, če od oblasti ne dobijo zagotovila za popolno varnost in zdravje vseh sodelujočih. Odločitev je potrdila Sarah Hirshland, izvršna direktorica obeh združenj.

Tokio 2020 olimpijske igre Plan za OI 2020 Šport MOK je "neobčutljiv in neodgovoren"

Američani so tako zgolj eni izmed mnogih, ki si želijo, da bi MOK po zgledu organizatorjev Eura 2020, Gira D'Italia in Roland Garrosa svoje tekmovanje preprosto prestavil.

Istega mnenja je tudi Olimpijski komite Slovenije, prestavitev Iger pa podpirajo tudi norveški in brazilski olimpijski komite, Nemška atletska zveza, Francoska plavalna federacija...

olimpijski krogi Proti MOK-u Šport Olimpijski komite Slovenije udaril po mednarodnem: "Boljše, da iger sploh ni!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.