Olimpijski plamen bo ogrel Stonehenge

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prireditelji poletnih olimpijskih iger prihodnje leto v Londonu so danes predstavili traso olimpijske plamenice. Eden od olimpijskih simbolov bo obiskal vse najbolj znane kraje v Veliki Britaniji, na 70-dnevni turneji in 12.875 km dolgi poti pa se bo ustavil tudi v skrivnostnem Stonehengeu.
Oglej si celoten članek

Olimpijsko plamenico bodo po tradiciji prižgali v Olimpii v Grčiji, britansko turnejo pa bo 18. maja začela v Land's Endu v jugozahodnem delu Anglije. Od tam jo bo pot vodila do najvišje valižanske gore Mount Snowdon, nato pa pridejo na vrsto vsi znani kraji v Angliji ter na Škotskem in Severnem Irskem, kot so observatorij Cheshire, otok Man, Loch Ness, Angel of the North v bližini Newcastla in mnogi drugi, v Stonehengeu pa se bo ustavila 12. julija.

Olimpijsko plamenico bo v Veliki Britaniji nosilo več kot osem tisoč ljudi, močan konvoj – v njem bo kar enajst vozil – pa bo skrbel za varovanje olimpijskega simbola. Ob tem kaže omeniti, da so olimpijski ogenj prvič prižgali za igre v nizozemskem Amsterdamu leta 1928, olimpijska plamenica pa je prvo turnejo imela v Berlinu leta 1936.

Poletne olimpijske igre v Londonu bodo na sporedu od 27. julija do 12. avgusta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.