Olimpijski prvak doživel grozljivo prometno nesrečo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Avtomobil je popolnoma uničen, a jo je svetovni rekorder odnesel brez hujših poškodb.
Oglej si celoten članek

David Rudisha, dvakratni olimpijski prvak ter svetovni prvak v teku na 800 metrov, je v soboto v Nairobiju doživel prometno nesrečo. Atletski ikoni je na avtomobilu počila pnevmatika, nato pa se je zaletel v avtobus, a jo je izjemni Kenijec odnešel brez težjih poškodb.

"Zahvaljujem se Vsemogočnemu Bogu za darilo življenja. V soboto ponoči okoli 10:30 sem pri Keroki na poti proti mojemu Kilgorisu preživel tragično prometno nesrečo, potem ko sem čelno trčil avtobus. Sem dobro, brez poškodb! Zahvaljujem se vam za vaše molitve," je 30-letnik sporočil preko Twitterja

Policija je v poročilu zapisala, da so Rudisho odpeljali v bolnišnico, kjer je pregled pokazal, da ni utrpel nobenih zlomov. Zdravniki so ga napotili domov in mu predpisali počitek.

Rudisha je sicer aktualni olimpijski prvak v teku na 800 metrov, ko je v Riu de Janeiru ponovil uspeh iz leta 2012 in Olimpijskih iger v Londonu. Je tudi dvakratni svetovni prvak, saj je bil najboljši na svetu v letih 2011 in 2015.

Foto: EPA diamantna liga london abubaker Kaki david rudisha

Kenijec je imel v zadnjih letih težave s hrbtom in kolenom, tako da je svoj poslednji nastop zabeležil v Diamantni ligi, maja leta 2017.

Kljub vsem težavam pa se Rudisha še ni predal in naj bi se resno pripravljal za Olimpijske igre v Tokiu prihodnje leto, kjer bo poizkušal obraniti naslov olimpijskega prvaka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 01:38 27. Avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • 21:10 26. Avgust 2019.

    To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje.Za delo sem 3 ure na dan prejel 27936 evrov prvega meseca.Začel …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.