Šport
5875 ogledov

Olimpijski prvak doživel grozljivo prometno nesrečo

Nesreča Davida Rudishe Reševalni pas/Twitter
Avtomobil je popolnoma uničen, a jo je svetovni rekorder odnesel brez hujših poškodb.

David Rudisha, dvakratni olimpijski prvak ter svetovni prvak v teku na 800 metrov, je v soboto v Nairobiju doživel prometno nesrečo. Atletski ikoni je na avtomobilu počila pnevmatika, nato pa se je zaletel v avtobus, a jo je izjemni Kenijec odnešel brez težjih poškodb.

"Zahvaljujem se Vsemogočnemu Bogu za darilo življenja. V soboto ponoči okoli 10:30 sem pri Keroki na poti proti mojemu Kilgorisu preživel tragično prometno nesrečo, potem ko sem čelno trčil avtobus. Sem dobro, brez poškodb! Zahvaljujem se vam za vaše molitve," je 30-letnik sporočil preko Twitterja

Policija je v poročilu zapisala, da so Rudisho odpeljali v bolnišnico, kjer je pregled pokazal, da ni utrpel nobenih zlomov. Zdravniki so ga napotili domov in mu predpisali počitek.

Rudisha je sicer aktualni olimpijski prvak v teku na 800 metrov, ko je v Riu de Janeiru ponovil uspeh iz leta 2012 in Olimpijskih iger v Londonu. Je tudi dvakratni svetovni prvak, saj je bil najboljši na svetu v letih 2011 in 2015.

diamantna liga london abubaker Kaki david rudisha | Avtor: EPA EPA

Kenijec je imel v zadnjih letih težave s hrbtom in kolenom, tako da je svoj poslednji nastop zabeležil v Diamantni ligi, maja leta 2017.

Kljub vsem težavam pa se Rudisha še ni predal in naj bi se resno pripravljal za Olimpijske igre v Tokiu prihodnje leto, kjer bo poizkušal obraniti naslov olimpijskega prvaka.

Komentarjev 2
  • Avatar Smittarena
    Smittarena 01:38 27.avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • sgt08374 21:10 26.avgust 2019.

    To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje.Za delo sem 3 ure na dan prejel 27936 evrov prvega meseca.Začel sem pred štirimi meseci in se hitro vrnil domov,vseeno, od 7645 do 9264 evrov vsak teden. tu ......... >>> www.WebJob33.Com

Sorodne novice