Šport
26 ogledov

Po tednu dni spet premaknil rekord

Po tednu dni je Rudisha spet poziral ob novem svetovnem rekordu na 800. (Foto: E Žurnal24 main
Kenijec David Rudisha je dosegel še en svetovni rekord v teku na 800 metrov. Potem, ko je prejšnji teden v Berlinu dosegel rekord z dosežkom 1:41,09, je to nedeljo dosegel izid 1:41,01.

"V Rieti sem prišel z jasnim načrtom: da izboljšam svetovni rekord. Po prejšnjem svojem teku sem imel še dovolj rezerve," je dejal 21-letni kenijski tekač David Rudisha. Pred njim je bil rekorder z dosežkom 1:41,11 kar 13 let sloviti Wilson Kipketer, Kenijec, ki je nastopal za Dansko.

V Rietiju je najboljši izid sezone na svetu v teku na 100 metrov izenačil Jamajčan Nesta Carer (9,78). Japonec Koji Murofuši je z 80,99 m postavil izid sezone na svetu v metu kladiva. Carter je izenačil dosežek leta Američana Tysona Gayja (13. avgusta v Londonu) in prehitel Američana Ryana Baileya (9,88) in rojaka Maria Forsytha (9,95) ter trikratnega evropskega prvaka Christopheja Lemaitra (9,97). Slednji je letos postal prvo belopolti sprinter, ki je tekel pod 10 sekundami in je tokat še izboljšal svoj francoski rekord.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.