Šport
21 ogledov

Vlašićeva premagala samo sebe

1/9
Žurnal24 main
Hrvaška skakalka v višino, evropska prvakinja Blanka Vlašić, in svetovni rekorder na 800 metrov, Kenijec David Rudisha, sta atleta leta 2010 po izboru Mednarodne atletske zveze (Iaaf).
Zbrani so v Monte Carlu 27-letni Blanki Vlašić podelili naslov najboljše za letos, potem ko je v Barceloni osvojila naslov evropske prvakinje, zlata pa je bila tudi na dvoranskem SP v Dohi, poleg tega pa si je s sedmimi zmagami v sezoni priborila tudi skupno zmago v diamantni ligi.

Lani sta v izboru Iaaf zmagala Jamajčan Usain Bolt in Američanka Sanya Richards.
Enaindvajsetletni David Rudisha je v tej sezoni kar dvakrat popravil do letos 13 let staro najboljšo znamko na 800 metrov, po 1:41,09 22. avgusta v Berlinu je teden dni kasneje na mitingu v Rietiju tekel že 1:41,01.

"Za mano je sezona, kjer sem se naučila kosati s svojimi slabostmi, rečem lahko, da sem premagala tudi samo sebe. Sem perfekcionistka in na vsaki tekmi dam od sebe 100 odstotkov. Če zmagam, sem presrečna, če ne, potem padem skoraj v depresijo," je po nazivu najboljše dejala Vlašićeva, ki bo zimsko sezono zaradi izčrpanosti izpustila.

"Zame sicer največ štejejo naslovi. Še naprej se bom osredotočal le na 800 metrov, saj bi na daljši progi izgubil ritem za krajšo," pa je povedal Rudisha, ki bo poslej manj gledal na uro, bolj na zmage, še naprej pa se ne namerava spopasti s konkurenco na 1500 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.