Telo je reklo dovolj, olimpijski prvak končuje kariero

Foto: Epa
Foto: Epa
Konec kariere za nekdanjega zmagovalca skupnega seštevka za svetovni pokal.
Oglej si celoten članek

Švicarski alpski smučar Carlo Janka bo po tekmah konec tedna v domačem Wengnu sklenil športno pot.

Veleslalomski olimpijski prvak iz Vancouvra 2010 in zmagovalec svetovnega pokala 2009/10 se je za konec športne poti odločil zaradi serije poškodb v zadnjih letih, predvsem bolečin v hrbtu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Foto: Epa Carlo Janka

Gre le za formalno slovo. Petintridesetletni Švicar je nazadnje v svetovnem pokalu nastopil marca lani, ko je v Saalbach-Hinterglemmu osvojil 24. mesto v smuku.

V letu 2009 je Janka v Val d'Iseru osvojil tudi naslov svetovnega prvaka v veleslalomu, v smuku pa je bil bronast.

Čustveni zlom Shiffrinova se je zakopala v ogrado in zajokala

Janka je v svetovnem pokalu tekmoval 15 sezon (2006-2017, 2019-2021), v tem času pa je zbral 11 zmag in 28 uvrstitev na zmagovalni oder.

Leta 2010 si je prismušal veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku, leto prej pa je prejel malega v kombinaciji.

Pretežni del njegove kariere so zaznamovale poškodbe. "Vsak športnik ima težave s telesom. Na začetku kariere sem imel tri ali štiri dobre sezone, vse ostalo je bil nenehen boj. Ničesar ne obžalujem," je ob slovesu povedal 35-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.