Olimpijski prvak pokazal grozljive posledice

Foto: Twitter alex gregory
Britanski veslač Alex Gregory je na družbenem omrežju delil grozljive posledice desetdnevnega veslanja po Arktičnem oceanu.
Oglej si celoten članek

Dvakratni olimpijski prvak Alex Gregory (na sliki skrajno levo) je svoje sledilce šokiral s fotografijo zgubanih, nabreklih in ožuljenih rok, ki so posledica zahtevnega in smrtno nevarnega arktičnega izziva.

Devetčlanska mednarodna odprava veslačev iz Velike Britanije, Indije, ZDA, z Islandije in Norveške se je julija odpravila na ekstremno veslaško preizkušnjo v Arktičnem oceanu, ki so jo poimenovali The Polar Row.

Foto: EPA Raziskovali so nekatere najhladnejše vode na planetu in poskušali podreti 12 svetovnih rekordov, povezanih z razdaljami in lokacijami v Arktičnem oceanu.

Podrli so 11 od predvidenih 12 rekordov, nato pa so zaradi težkih vremenskih pogojev in tehničnih težav obtičali na vulkanskem otoku med Grenlandijo in Norveško (Jan Mayen), kjer so jim pomoč ponudili člani norveškega meteorološkega inštituta. "Gostoljubje je neverjetno. Rešili so nam življenja," je sporočil Gregory, petkratni svetovni prvak in oče treh otrok.

Zaradi pomanjkanja sonca so se izpraznile baterije na sončno energijo, posledično so ostali brez elektrike. Veslanje brez navigacijske pomoči je bilo preveč tvegano, zato so odpravo predčasno prekinili.

"Odprava je uspešna, če se vsi zdravi vrnejo domov k družinam in prijateljem," se je odzval eden od veslačev Carlo Facchini.

Namen odprave je bilo zbiranje finančnih sredstev za gradnjo šol v Himalaji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:26 1. September 2017.

    Pol pa svizec zavije čokolado in gre v lekarno po kremo za roke???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.