Olimpijski prvakinji po hudi nesreči operirali hrbtenico

Foto: Profimedia
Huda nesreča šampionke.
Oglej si celoten članek

Nemka Kristina Vogel, olimpijska prvakinja v kolesarskem sprintu na velodromu z iger v Riu de Janeiru, je bila v torek udeležena v nesreči na treningu pred tekmo v sprintu za veliko nagrado Nemčije v Cottbusu. Na stezi se je zaletela v članico nizozemske mladinske ekipe ter utrpela več poškodb hrbtenice. Voglovo so že operirali v Berlinu.

Kot je poročal spletni portal Sportschau.de, so Voglovo po nesreči prepeljali najprej v bližnjo bolnišnico v Cottbusu, nato pa s helikopterjem na kliniko v Berlinu, kjer so ponoči opravili več operativnih posegov na hrbtenici. Za zdaj o njenem zdravstvenem stanju ni podrobnejših podatkov.

"Zelo smo zaskrbljeni zaradi Kristine, bilo je grozno," je za nemško tiskovno agencijo dejal reprezentančni trener Detlef Uibel. Voglova je trenirala skupaj s štirikratno mladinsko prvakinjo Pauline Grabosch. Ko je začela pospeševati, se je zaletela v kolesarko, ki je nenadoma prikolesarila na stezo, ter padla na betonsko stezo.

Voglova je bila pred devetimi leti že udeležena v nesreči, ko jo je med treningom pri njenem domu zadel minibus ter je bila dva dneva v umetni komi. Takrat je utrpela zlom vretenca, čeljusti in več zlomov rok in zapestja. Po poškodbi se je vrnila na steze ter osvojila 11 naslovov svetovne prvakinje v ekipnih in posamičnih sprinterskih preizkušnjah ter v keirinu.

Sedemindvajsetletnica je na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu osvojila zlato v ekipnem sprintu, štiri leta kasneje je osvojila še najžlahtnejše odličje v posamičnem sprintu na velodromu.

Kot je dejal Jeffrey Kimmels, tiskovni predstavnik nizozemske kolesarske zveze, mlada kolesarka, s katero sta se z Voglovo zaleteli, ni utrpela hujših poškodb in je z njo vse v redu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.