Šport
600 ogledov

Olimpijski prvakinji po hudi nesreči operirali hrbtenico

Kristina Vogel
Huda nesreča šampionke.

Nemka Kristina Vogel, olimpijska prvakinja v kolesarskem sprintu na velodromu z iger v Riu de Janeiru, je bila v torek udeležena v nesreči na treningu pred tekmo v sprintu za veliko nagrado Nemčije v Cottbusu. Na stezi se je zaletela v članico nizozemske mladinske ekipe ter utrpela več poškodb hrbtenice. Voglovo so že operirali v Berlinu.

Kot je poročal spletni portal Sportschau.de, so Voglovo po nesreči prepeljali najprej v bližnjo bolnišnico v Cottbusu, nato pa s helikopterjem na kliniko v Berlinu, kjer so ponoči opravili več operativnih posegov na hrbtenici. Za zdaj o njenem zdravstvenem stanju ni podrobnejših podatkov.

"Zelo smo zaskrbljeni zaradi Kristine, bilo je grozno," je za nemško tiskovno agencijo dejal reprezentančni trener Detlef Uibel. Voglova je trenirala skupaj s štirikratno mladinsko prvakinjo Pauline Grabosch. Ko je začela pospeševati, se je zaletela v kolesarko, ki je nenadoma prikolesarila na stezo, ter padla na betonsko stezo.

Voglova je bila pred devetimi leti že udeležena v nesreči, ko jo je med treningom pri njenem domu zadel minibus ter je bila dva dneva v umetni komi. Takrat je utrpela zlom vretenca, čeljusti in več zlomov rok in zapestja. Po poškodbi se je vrnila na steze ter osvojila 11 naslovov svetovne prvakinje v ekipnih in posamičnih sprinterskih preizkušnjah ter v keirinu.

Sedemindvajsetletnica je na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu osvojila zlato v ekipnem sprintu, štiri leta kasneje je osvojila še najžlahtnejše odličje v posamičnem sprintu na velodromu.

Kot je dejal Jeffrey Kimmels, tiskovni predstavnik nizozemske kolesarske zveze, mlada kolesarka, s katero sta se z Voglovo zaleteli, ni utrpela hujših poškodb in je z njo vse v redu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.