Olimpijski rekord in zmaga Usaina Bolta

Foto: EPA
Foto: EPA
Veliki vrhunec v atletiki je bil zagotovo moški tek na 100m, kjer je prepričljivo slavil Usain Bolt. Jamajški atlet je s časom 9.63 premagal dobrega prijatelja Yohana Blakea in tako potrdil naziv najhitrejšega človeka na planetu.
Oglej si celoten članek

Foto: EPA usain bolt finale 100m london 2012 Najbolj zanimivo atletsko preizkušnjo – tek na 100 m za moške – je na olimpijskih igrah v Londonu  dobil Jamajčan Usain Bolt, ki je s časom 9,63 postavil nov olimpijski rekord. S srebrom se je okitil svetovni prvak Jamajčan Yohan Blake (9,75), bron pa si je pritekel Američan Justin Gatlin (9,79).

Blake in Gatlin sta odtekla osebni rekord. Četrto mesto je osvojil še en Američan Tyson Gay, ki je za bronom zaostal za stotinko sekunde in je s časom 9,80 postavil izid sezone. Pred 80.000 gledalci je Bolt osvojil svojo prvo zlato medaljo v Londonu. V Pekingu pred štirimi leti je bil zlat kar trikrat in za London napovedal enak dosežek. Računa, da bo slavil še na 200 metrov in z jamajško štafeto 4 x 100 metrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.