Omić: Ne vem, zakaj me je Randolph zamenjal čez noč

Foto: Saša Despot Alen Omić
Čeprav mu je KZS izkazala mačehovski odnos, Alen Omić dopušča možnost, da bi v prihodnost spet zaigral za slovensko reprezentanco.
Oglej si celoten članek

Vodstvo slovenske košarkarske reprezentance je pred začetkom Eurobasketa 2017, na katerem so Slovenci pod vodstvom takratnega selektorja Igorja Kokoškova osvojili zlato medaljo, dalo košarico Alenu Omiću.

Priložnost je takrat dobil naturalizirani ameriški košarkar Anthony Randolph, česar Omić ni in verjetno nikoli ne bo mogel preboleti.

A bosanski košarkar s slovenskim potnim listom reprezentanci ni zaprl vrat, saj se je še vedno pripravljen vrniti v izbrano vrsto. Pri tem bi lahko ključno vlogo odigral aktualni selektor Rado Trifunović, s katerim sta v zelo dobrih odnosih.

Omić je intervjuju za Večer spregovoril o možnostih in pogojih njegove vrnitve, na zvezo pa istočasno apelira, naj naredi več v komunikaciji z igralci, na katere namerava računati na prihajajočih reprezentančnih zborih.

"Imam veliko spoštovanje do selektorja Rada Trifunovića, ki je edini človek, s katerim se lahko pogovarjam o reprezentanci. V njej se morajo nekatere zadeve urediti. Vodilni v zvezi se morajo odločiti, kaj želijo in s kom si želijo igrati. Tu je veliko košarkarjev, s katerimi se nihče ne pogovarja. Nihče nas ne pokliče. Govorim o Dragiću, Blažiču, Prepeliču, sebi, torej o ekipi, ki je že od mladih nog igrala za reprezentanco. Ko sem pri 15 letih prišel v Slovenijo, sem si želel zaigrati zanjo. A vse skupaj se je ustavilo leta 2017, ko so šli na evropsko prvenstvo brez mene," je za Večer povedal Omić.

Foto: EPA Omić Slovenija Litva Mundobasket

Sedemindvajsetletni center, ki bo klubsko kariero nadaljeval v Španiji, je prepričan, da bi Slovenija tudi z njim lahko posegla pa evropskem zlatu. Odločitve, zakaj je Randolph nenadoma dobil prednost pred njim, mu na zvezi še niso pojasnili.

"Ne vem, zakaj me je Randolph zamenjal čez noč? Tega ne razumem. Nihče mi še ni razložil. In še nihče, razen Trifunovića, me do dandanes še ni poklical," je razkril. 

Pogovori o možnosti vrnitve so sicer že stekli, a doslej samo na relaciji s selektorjem. "Bili smo že na robu tega, da se vrnem. A potem me je Trifunović nekega dne poklical, predstavil zgodbo in rekel: 'Nočem, da eksplodiraš in znoriš. Nekatere zadeve niso urejene. Počakaj še malo, da se, pa bomo videli, kako naprej.'"

"Če bi se določene stvari spremenile in če bi mi selektor potrdil, da bo odslej tako, kot on reče, obstajajo možnosti, da pridem nazaj, sicer pa ne," še odgovornim sporoča Omić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:22 23. Junij 2019.

    Omič, vedno si se boril po najboljših močeh in bil korekten igralec,ampak kvaliteta je pač na strani Randolpha in to …

  • 07:32 23. Junij 2019.

    Omić, veš dobro zakaj te je Tonči zamenjal! Če bi ti kril Porzingisa v četrtfinalu EP 2017, bi izpadli, tako …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.