Šport > Košarka
2206 ogledov

Omić: Ne vem, zakaj me je Randolph zamenjal čez noč

Alen Omić Saša Despot
Čeprav mu je KZS izkazala mačehovski odnos, Alen Omić dopušča možnost, da bi v prihodnost spet zaigral za slovensko reprezentanco.

Vodstvo slovenske košarkarske reprezentance je pred začetkom Eurobasketa 2017, na katerem so Slovenci pod vodstvom takratnega selektorja Igorja Kokoškova osvojili zlato medaljo, dalo košarico Alenu Omiću.

Priložnost je takrat dobil naturalizirani ameriški košarkar Anthony Randolph, česar Omić ni in verjetno nikoli ne bo mogel preboleti.

A bosanski košarkar s slovenskim potnim listom reprezentanci ni zaprl vrat, saj se je še vedno pripravljen vrniti v izbrano vrsto. Pri tem bi lahko ključno vlogo odigral aktualni selektor Rado Trifunović, s katerim sta v zelo dobrih odnosih.

Omić je intervjuju za Večer spregovoril o možnostih in pogojih njegove vrnitve, na zvezo pa istočasno apelira, naj naredi več v komunikaciji z igralci, na katere namerava računati na prihajajočih reprezentančnih zborih.

"Imam veliko spoštovanje do selektorja Rada Trifunovića, ki je edini človek, s katerim se lahko pogovarjam o reprezentanci. V njej se morajo nekatere zadeve urediti. Vodilni v zvezi se morajo odločiti, kaj želijo in s kom si želijo igrati. Tu je veliko košarkarjev, s katerimi se nihče ne pogovarja. Nihče nas ne pokliče. Govorim o Dragiću, Blažiču, Prepeliču, sebi, torej o ekipi, ki je že od mladih nog igrala za reprezentanco. Ko sem pri 15 letih prišel v Slovenijo, sem si želel zaigrati zanjo. A vse skupaj se je ustavilo leta 2017, ko so šli na evropsko prvenstvo brez mene," je za Večer povedal Omić.

Omić Slovenija Litva Mundobasket | Avtor: EPA EPA

Sedemindvajsetletni center, ki bo klubsko kariero nadaljeval v Španiji, je prepričan, da bi Slovenija tudi z njim lahko posegla pa evropskem zlatu. Odločitve, zakaj je Randolph nenadoma dobil prednost pred njim, mu na zvezi še niso pojasnili.

"Ne vem, zakaj me je Randolph zamenjal čez noč? Tega ne razumem. Nihče mi še ni razložil. In še nihče, razen Trifunovića, me do dandanes še ni poklical," je razkril. 

Pogovori o možnosti vrnitve so sicer že stekli, a doslej samo na relaciji s selektorjem. "Bili smo že na robu tega, da se vrnem. A potem me je Trifunović nekega dne poklical, predstavil zgodbo in rekel: 'Nočem, da eksplodiraš in znoriš. Nekatere zadeve niso urejene. Počakaj še malo, da se, pa bomo videli, kako naprej.'"

"Če bi se določene stvari spremenile in če bi mi selektor potrdil, da bo odslej tako, kot on reče, obstajajo možnosti, da pridem nazaj, sicer pa ne," še odgovornim sporoča Omić.

Komentarjev 2
  • zorman 11:22 23.junij 2019.

    Omič, vedno si se boril po najboljših močeh in bil korekten igralec,ampak kvaliteta je pač na strani Randolpha in to je bil razlog.

  • minimaxi 07:32 23.junij 2019.

    Omić, veš dobro zakaj te je Tonči zamenjal! Če bi ti kril Porzingisa v četrtfinalu EP 2017, bi izpadli, tako pa smo Slovenci evropski prvaki. In selektor je bil Kokoškov, ki pusti igralca igrati, dokler je vroč in zadeva. Ne ...prikaži več pa kot šola Zmago Sagadin- primer Jure Jel Zdovc, ki rotira igralce po sistemu 3 do 5 minut....