Omić: Olimpija vedno v mojem srcu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenski reprezentančni košarkarski center Alen Omić se po treh letih poslavlja od Uniona Olimpije. Triindvajsetletni igralec bo kariero nadaljeval pri španskem prvoligašu Gran Canarii.
Oglej si celoten članek

V lanski sezoni lige Aba je Omić povprečno dosegal 10,9 točke, 6,7 skoka na tekmo, v eurocupu pa je beležil 11,9 točke in 6,9 skoka na srečanje. Strokovni štab in vodstvo kluba bo v naslednjem obdobju poiskalo primerno zamenjavo v skladu s finančnimi zmožnostmi.

"V Ljubljani sem se odlično počutil, saj je tukaj moj dom. Pri Unionu Olimpiji so bili do mene vedno korektni od prvega dne, ko sem prišel v klub. Gre za klub, ki bo vedno v mojem srcu, saj mi je omogočil, da naredim še korak naprej v svoji karieri. Ob odhodu bi se rad zahvalil vsem navijačem in ljudem, ki delajo v klubu. Veselim se novega izziva, upam pa tudi, da se k Unionu Olimpiji še kdaj vrnem," je ob tem dejal Alen Omić.

Matevž Zupančič, direktor Uniona Olimpije pa je dodal: "Veseli nas, da je Union Olimpija omogočila razvoj in korak naprej v karieri še enemu slovenskemu reprezentantu. Alenu Omiću se zahvaljujemo za vse, kar je klubu prispeval v preteklih treh sezonah in mu želimo veliko športne sreče v novi sredini. V klubu skušamo delovati strogo v okviru finančnih zmožnosti. Višina Omićeve pogodbe bi nas v zadnjem letu preveč obremenila, zato smo se odločili za logično potezo, zdaj pa nas čaka iskanje ustrezne zamenjave."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.