On je … Božje darilo

Foto: Žurnal24 Številka 34 ekipe s kolidža Erie je Nigerijec God`s Gift Achiuwa. (Foto: yahoo.c
Pozna ga vsa Amerika. Zaradi imena. A kaj kmalu bi ga lahko zaradi velikega košarkarskega talenta. Ime mu je God`s Gift Achiuwa. Po prvi sezoni na malem kolidžu ga že snubijo največje ekipe lige NCAA.
Oglej si celoten članek

V ameriški univerzitetni košarkarski ligi NCAA je v minulih letih igralo kar nekaj fantov z nenavadnimi imeni (God Shammgod, Chief Kickingstallionsims, Austen Powers …), a že dolgo ni nihče vzbudil toliko zanimanja kot God`s Gift Achiuwa. Ja, ime mu je Božje darilo. Visok je 206 centimetrov in je bruc na javnem kolidžu Erie iz zvezne države New York. Pred slabim letom dni ga je trener moštva s te šole odkril v Nigeriji. Izkazal se je za velikega talenta, potem ko je v prvi sezoni imel povprečje 13,1 točke in 13,5 skoka, njegovo moštvo pa 27 zmag na 29 tekmah. "Vsak ga najprej sprašuje o njegovem imenu,“ pove trener Alex Nwora. "Vsi mislijo, da gre le za vzdevek, a mu je res tako ime. Še dobro, da je veren in mu je všeč." Čeprav se je sezona že končala, Božje darilo tudi poleti pridno trenira. Za njim se namreč ozirajo trenerji ekip iz prve divizije NCAA-košarke. Kdo ve, morda nekega dne zaigra tudi v ligi NBA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.