Šport > Košarka
19 ogledov

On je … Božje darilo

Številka 34 ekipe s kolidža Erie je Nigerijec God`s Gift Achiuwa. (Foto: yahoo.c Žurnal24 main
Pozna ga vsa Amerika. Zaradi imena. A kaj kmalu bi ga lahko zaradi velikega košarkarskega talenta. Ime mu je God`s Gift Achiuwa. Po prvi sezoni na malem kolidžu ga že snubijo največje ekipe lige NCAA.

V ameriški univerzitetni košarkarski ligi NCAA je v minulih letih igralo kar nekaj fantov z nenavadnimi imeni (God Shammgod, Chief Kickingstallionsims, Austen Powers …), a že dolgo ni nihče vzbudil toliko zanimanja kot God`s Gift Achiuwa. Ja, ime mu je Božje darilo. Visok je 206 centimetrov in je bruc na javnem kolidžu Erie iz zvezne države New York. Pred slabim letom dni ga je trener moštva s te šole odkril v Nigeriji. Izkazal se je za velikega talenta, potem ko je v prvi sezoni imel povprečje 13,1 točke in 13,5 skoka, njegovo moštvo pa 27 zmag na 29 tekmah. "Vsak ga najprej sprašuje o njegovem imenu,“ pove trener Alex Nwora. "Vsi mislijo, da gre le za vzdevek, a mu je res tako ime. Še dobro, da je veren in mu je všeč." Čeprav se je sezona že končala, Božje darilo tudi poleti pridno trenira. Za njim se namreč ozirajo trenerji ekip iz prve divizije NCAA-košarke. Kdo ve, morda nekega dne zaigra tudi v ligi NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.