O'Neal v 45 minutah ob milijon

Foto: EPA
Foto: EPA
Shaquille O'Neal ima koristen nasvet za sedanje košarkarje.
Oglej si celoten članek

Več kot 60 odstotkov igralcev lige NBa bankrotira v petih letih po zaključku kariere. Legendarni Shaquille O'Neal sedanjim košarkarjem v najmočnejši ligi na svetu sporoča besedo, ki se jo morajo prvo naučiti pri denarju - obresti

"Vedeti morate, koliko denarja zapravite, če kupujete na obroke. Vsi igralci na to pozabljajo, milijoni pa se nato kupičijo," je dejal O'Neal, ki je v karieri samo s pogodbami zaslužil 291 milijonov dolarjev, na mesec pa je med kariero v povprečju zapravil 900 tisočakov. "Samo v 45 minutah po podpisu prve profesionalne pogodbe sem zapravil svoj prvi milijon," se spominja nekdanji odlični center.

"V banko shranite 75 odstotkov denarja, ki ga prejmete. Si želite drage avtomobile, hiše, vikende, ženske? Brez težav, njih imejte za ostalih 25 odstotkov," svetuje Shaq. V izobraževanje igralcev lige NBA se je vključil tudi Charles Barkley, ta je razkril ljudi, ki želijo izkoristiti visoke prihodke košarkarjev: "Najhujša je družina. Popolnoma vseeno je koliko denarja jim daš, vedno ga želijo še več. Ni toliko milijonov, da bi lahko ustregel željam ljudem, ki jih imaš najrajši."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.