Šport > Košarka
12 ogledov

O'Neal v 45 minutah ob milijon

shaquille o'neal EPA
Shaquille O'Neal ima koristen nasvet za sedanje košarkarje.

Več kot 60 odstotkov igralcev lige NBa bankrotira v petih letih po zaključku kariere. Legendarni Shaquille O'Neal sedanjim košarkarjem v najmočnejši ligi na svetu sporoča besedo, ki se jo morajo prvo naučiti pri denarju - obresti

"Vedeti morate, koliko denarja zapravite, če kupujete na obroke. Vsi igralci na to pozabljajo, milijoni pa se nato kupičijo," je dejal O'Neal, ki je v karieri samo s pogodbami zaslužil 291 milijonov dolarjev, na mesec pa je med kariero v povprečju zapravil 900 tisočakov. "Samo v 45 minutah po podpisu prve profesionalne pogodbe sem zapravil svoj prvi milijon," se spominja nekdanji odlični center.

"V banko shranite 75 odstotkov denarja, ki ga prejmete. Si želite drage avtomobile, hiše, vikende, ženske? Brez težav, njih imejte za ostalih 25 odstotkov," svetuje Shaq. V izobraževanje igralcev lige NBA se je vključil tudi Charles Barkley, ta je razkril ljudi, ki želijo izkoristiti visoke prihodke košarkarjev: "Najhujša je družina. Popolnoma vseeno je koliko denarja jim daš, vedno ga želijo še več. Ni toliko milijonov, da bi lahko ustregel željam ljudem, ki jih imaš najrajši."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.