Šport > Košarka
17 ogledov

Ne Jordan ne LeBron, najboljši je Dr. J

shaquille o'neal EPA
''Shaq'' je v zadnjem času pravi hujskač v košarkarskem svetu. Potem ko je na družabnih omrežjih ozmerjal Scottieja Pippna, se je tokrat vmešal v razpravo o tem, kdo je najboljši košarkar vseh časov.

Neuradni naziv najboljšega košarkarja pripada ''njegovi zračnosti'' Michaelu Jordanu, a razprave od upokojitve legendarnega MJ-a in vzpona LeBrona Jamesa nikakor niso potihnile.

O tej temi je v nedavnem intervjuju spregovoril Shaquille O'Neal, ki je v zadnjem času ''navduševal'' z zbadljivimi izjavami na račun moštva Chicago Bulls, s katerim so Jordan in druščina v zgodnjih in poznih 90. letih osvojil dva trojčka naslovov prvaka lige NBA (1991-1993, 1996-1998).

''To bi bil zanimiv obračun,'' je o hipotetičnem dvoboju ena na ena med Jordanom in Jamesom dejal O'Neal. ''Mladi LeBron spominja na Magica Johnsona. Bil je kot Magic z Jordanovimi sposobnostmi. Rad je podajal, rad pa je tudi šel do konca,'' je dodal ameriški košarkar.

''A Mike je Mike. On je preprosto poseben. Vedno je počel stvari, ki jih ni mogel nihče drug. Bil je poseben, tako da verjamem, da bi zmagal.''

Kljub nesporni kvaliteta nekdanjega in aktualnega največjega košarkarskega zvezdnika na svetu pa ima O'Neal še vedno svojega favorita. ''Bil sem priča mlademu Mikeu in mlademu LeBronu. Moram reči, da je Dr. J (Julius Erving, op. a.) še vedno moj najljubiši košarkar. Ljudje ga dandanes sploh ne omenijo več, jaz pa verjamem, da je bil najboljši. To so vprašanja, na katera ne bomo nikoli dobili odgovora,'' je zaključil ''Shaq''.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.