Opozorilo: "Moujev povratek bo polom"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
José Mourinho je tik pred povratkom k Chelseaju, toda njegovo "ponovno vstajenje" pri londonskem klubu se po besedah podpredsednika Barcelone Carlesa Vilarrubíja ne bo izšlo po načrtih. Tabloid The Sun je v četrtek sicer poročal, da je Mourinho pogodbo s svojim nekdanjim klubom že podpisal.
Oglej si celoten članek

"To ni dobro za angleški nogomet," je neizbežen povratek Joséja Mourinha v Premier League pokomentiral podpredsednik Barcelone in Portugalčev redni kritik Carles Vilarrubí. "Chelsea morda misli, da so z njim v preteklosti uživali. Ampak zdaj boste videli pravega Mourinha. Če se bo obnašal tako, kot se je obnašal v Španiji, bo to le nesrečno razmerje. Polom. Pri svojih letih pa se ne bo spremenil."

Mourinho je s Chelseajem, kar se je kuhalo že dalj časa, po poročanju tabloida The Sun v četrtek končno podpisal pogodbo, ki ga bo na Stamford Bridgeu ponovno združila z ruskim miljarderjem Romanom Abramovičem. Njuno zadnje sodelovanje se je po treh sezonah sožitja leta 2007 končalo s sporom in "sporazumnim odhodom" Mourinha.

Po tem, ko je Realov predsednik Florentino Pérez na novinarski konferenci oznanil, da bo madridski velikan po treh sezonah prekinil sodelovanje s Portugalcem, se je Mourinho kar malce potuhnil, na Wembleyju pa si je ogledal ponedeljkov finale play-offa za uvrstitev v Premier League med zmagovalcem Crystal Palacom in Watfordom.

Štiriletna pogodba za 47 milijonov €

Prav med obiskom Londona naj bi Mourinho pogodbo s Chelseajem tudi podpisal, dodajajo pri The Sunu, potem ko so Portugalca na dan tekme videli tudi v neposredni bližini Stamford Bridgea. Šlo naj bi za štiriletno pogodbo, vredno slabih 47 milijonov evrov. Portugalca bodo po zadnjih informacijah uradno predstavili naslednji teden, po zadnji Realovi tekmi z Osasuno, ki bo na sporedu čez vikend.

Vilarrubíjeve kritike so medtem šle še dlje. Podpredsednik Realovega večnega rivala je zatrdil, da njegovo stališče ni povezano s sovraštvom do kluba iz Madrida, temveč da temelji na dejstvih in številnih incidentih, ki jih je Mourinho s svojim likom in delom povzročil v španski Primeri.

"V kulturnem smislu je bil katastrofa"

"To ni zaradi tega, ker je bil trener rivalov, ampak zaradi tega kdo je in kaj je storil. V svojih treh letih v Španiji je ustvarjal le nestrinjanja, prerekanja, on ne prinese nič pozitivnega. Z gledanjem nogometa, cirkusa ali opere se lahko naučiš veliko dobrih stvari o življenju, ampak on ni prinesel nič dobrega," je nadaljeval Vilarrubí.

"Vse skupaj ni bilo pozitivno. Na njem ne vidim prav nič dobrega. Niti ene stvari. V športnem smislu mogoče, nisem pravi naslov za to. Ampak v kulturnem smislu je bil katastrofa. Poleg napada na trenerja Barçe (prst v oko takratnemu pomočniku Titu Vilanovi, op. a.), so ambient, ki ga ustvari povsod, kamor gre, in odnosi z igralci ter mediji absolutno grozni. Vesel sem, da odhaja. Kot tudi vsi, ki delajo v španskem nogometu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.